Coronanieuws: opnieuw hoog aantal coronabesmettingen na carnaval - Omroep Brabant
Liveblog

Coronanieuws: opnieuw hoog aantal coronabesmettingen na carnaval

5 maart om 17:09 • Aangepast 7 maart om 10:19
nl
In dit liveblog hielden we je zaterdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.
Profielfoto van ANP & Redactie
Geschreven door
ANP & Redactie

De hoofdpunten:

  • 18088 nieuwe besmettingen na carnaval, nog hoger dan vrijdag
  • Iets minder coronapatiënten in de ziekenhuizen
  • Zorggroep Elde Maasduinen vraagt familieleden van bewoners om hulp.
  • Twee jaar lang corona weten te omzeilen, maar na carnaval massaal voor de bijl.

Liveblog

23.00

Het liveblog is gesloten.

17.09

18088 nieuwe besmettingen na carnaval, nog hoger dan vrijdag

Het aantal nieuwe Brabantse besmettingen is nog altijd bovengemiddeld hoog na carnaval. In Brabant zijn zaterdag 18088 nieuwe besmettingen geconstateerd. Dat zijn er meer dan vrijdag. Toen ging het om 17911 besmettingen.

In Eindhoven werden 1745 gevallen opgetekend. In Den Bosch waren 1539 nieuwe gevallen en bij de buren in Maastricht 1316. Ook in andere plaatsen waar veel mensen carnaval vierden, zijn meer positieve tests, zoals Land van Cuijk (813), Oss (707) en Roosendaal (633).

Wachten op privacy instellingen...
14.48

RIVM meldt 67.229 nieuwe coronagevallen, iets minder dan vrijdag

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen is het afgelopen etmaal iets gedaald. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 67.229 nieuwe coronagevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Dat zijn er ongeveer duizend minder dan vrijdag, toen er na correctie 68.320 nieuwe besmettingen werden vastgesteld. In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 335.120 positieve testuitslagen.

14.08

Het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen is iets afgenomen

Dat komt neer op gemiddeld 47.874 nieuwe gevallen per dag. Het afgelopen etmaal werden de meeste nieuwe besmettingen in Amsterdam vastgesteld, namelijk 2151 gevallen. In totaal liggen er nu 1358 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 33 minder dan een dag eerder. Op de verpleegafdelingen liggen 1201 mensen met corona, een afname van 43. Op de intensive cares nam dit aantal juist toe met 10 tot 157. Dit gaat om mensen die werden opgenomen omdat ze vanwege hun coronabesmetting zijn opgenomen maar ook om mensen die voor iets anders in het ziekenhuis liggen en besmet blijken te zijn.

Afgelopen etmaal werden er 169 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de ic's werden 12 patiënten met corona binnengebracht. Dat zijn er bij elkaar 18 meer dan het totaal aantal nieuwe patiënten dat vrijdag werd binnengebracht.

07.00

Zorggroep Elde Maasduinen vraagt familieleden om hulp

Zorggroep Elde Maasduinen - met instellingen in Midden- en Noordoost-Brabant - roept familieleden van bewoners op mee te helpen op de afdelingen. Bijvoorbeeld bij maaltijdmomenten of met opruimen. Reden is dat het aantal coronabesmettingen onder het personeel fors is gestegen. "Dat heeft direct impact op de teams en dus ook op de kwaliteit van zorg die geboden kan worden", laat een woordvoerster weten. "Er zijn teams waar de bezetting bij momenten minimaal is."

18.03

Twee jaar lang corona weten te omzeilen, maar na carnaval massaal voor de bijl

De omikronvariant van het coronavirus houdt flink huis in de dagen na carnaval. Bij de teststraten neemt de drukte weer toe. Carnavalsvierders merken het ook in hun directe omgeving. “Van de elf vrienden zitten er nu zes thuis”, vertelt Aaron uit Tilburg. "Ik heb twee jaar overleefd zonder het coronavirus, maar nu heb ik het toch te pakken", zegt Loes lachend.

LEES OOK: Twee jaar lang corona weten te omzeilen, maar na carnaval massaal voor de bijl

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.