PSV maakt geen fout thuis tegen Heracles en blijft in spoor van Ajax

6 maart 2022 om 19:00 • Aangepast 7 maart 2022 om 12:19
PSV heeft eenvoudig gewonnen van Heracles Almelo. In eigen huis speelden de Eindhovenaren een goede wedstrijd die met 3-1 werd gewonnen. Door de overwinning blijft de ploeg van Roger Schmidt in het spoor van Ajax, dat later op de middag won van RKC Waalwijk.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek

Frivool. Dat was het woord dat paste bij PSV zondagmiddag. De Eindhovenaren hadden er duidelijk zin in en dat was terug te zien op het veld. Het publiek werd verwend met mooie combinaties en individuele acties.

Het ontbrak de thuisploeg eigenlijk maar aan één ding en dat was scoren. Dertien doelpogingen waarvan zeven op doel had PSV in de eerste helft. Van die zeven schoten op doel ging er maar één in.

Het was de man in vorm bij de Eindhovenaren die de bevrijdende 1-0 maakte. Joey Veerman kreeg een steekpass van Noni Madueke en rondde met een geplaatst schot af in de verre hoek.

Scorend vermogen
Ondanks dat PSV ‘gewoon’ met een 1-0 voorsprong ging rusten, was niet iedereen in Eindhoven gerust op een goede afloop. Bij Heerenveen miste de ploeg van Roger Schmidt ook kans op kans en vergat ze meer dan één doelpunt te maken in de eerste helft. Dat leidde uiteindelijk tot puntenverlies.

Zover kwam het zondagmiddag niet. Al vrij snel in de tweede helft was het Eran Zahavi die de 2-0 binnenschoot. Uitgerekend de spits die de laatste weken wordt bekritiseerd. De Israëliër is niet de onbetwiste aanvalsleider die PSV gehoopt had binnen te halen. Zeker na zijn blessure eerder dit seizoen was de aanvaller uit vorm.

Ook deze week speelde Zahavi allesbehalve goed, maar staat hij wel twee keer op het scorebord. Afgelopen woensdag, tegen Go Ahead Eagles, scoorde de spits namelijk ook al in de halve finale van het bekertoernooi. Voetballend is het niet best, maar hij staat wel twee keer op de juiste plek. Iets wat een spits juist moet doen. Maar het feit blijft dat PSV en Zahavi, die na een uur gewisseld werd, meer doelpunten hadden moeten maken.

Terugkeer Gakpo
Naast de drie punten die PSV pakte zondagmiddag was er nog een ‘overwinning.’ Cody Gakpo keerde terug van een enkelblessure. Hij mocht een halfuur meedoen bij de Eindhovenaren. De linksbuiten is dit seizoen de onbetwiste smaakmaker. Met dertien goals en dertien assists is hij de meest productieve speler.

Nadat Samuel Armenteros voor even de spanning terugbracht in de wedstrijd was het uitgerekend Gakpo die al snel orde op zaken stelde en de 3-1 mocht maken. Dat deed hij na uitstekend voorbereidend werk van Mario Götze en Veerman.

Dankzij de overwinning op Heracles vergroot PSV het gat naar nummer drie Feyenoord. Het was voor een paar uur koploper. Later op de dag won Ajax moeizaam van RKC waardoor de regerend kampioen de koppositie weer overnam.