Steffi ziet de eerste liefdes ontluiken bij Boer Zoekt Vrouw - Omroep Brabant

Steffi ziet de eerste liefdes ontluiken bij Boer Zoekt Vrouw

7 maart om 12:41 • Aangepast 7 maart om 14:33
nl
De kop is eraf bij Boer Zoekt Vrouw. Zondag gingen de boeren op speeddate, voor het meekijkend oog van heel Nederland. Ook onze eigen boerin Steffi uit Boekel zat aan de buis gekluisterd. Vanuit Denemarken keek ze samen met drie andere Boer Zoekt Vrouw koppels bij het geëmigreerde BZV stel Jan en Rianne uit seizoen 2015 naar de uitzending.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door
Jacky Goossens

Misschien ontluikt zo hier en daar al de liefde bij de boeren, na die allereerste dates. “Het is gevaarlijk om voorspellingen te doen, de dagdates kunnen alles op z'n kop zetten, maar laat ik het zo zeggen: we zagen hier in Denemarken allemaal wel het een en ander gebeuren. En we waren het er helemaal over eens bij wie dat was”, lacht Steffi.

Boer Hans
Onze paardenfokker Hans (69) uit Strijbeek. Hij stal de show op de bok en pakte daarna zijn vrouwen in met zijn ontwapenende lach. “Hans is echt de knuffelbeer van dit seizoen. Wat een lieve, warme man! Voor mij springen vooral Ria en Dinie eruit. Dinie is weduwe en komt uit hetzelfde dorp. Hij had volgens mij nooit verwacht dat zij op hem zou vallen. Dat siert hem en dan denk ik echt: Hans je bent een mooier mens dan jezelf denkt.”

Boerin Janine
Bij de mooie schapenhouder Janine (31) uit Limburg wilde de gesprekken niet echt vlotten, zo leek het. Steffi: “Ach ja, het ging misschien een beetje stroef. Dat zijn gewoon de zenuwen. Ik herken mezelf wel in haar. Het gesprek met Christiaan ging goed, leuke jongen en hij vindt haar helemaal geweldig. En vlak de Friese Sander niet uit!”

Boer Evert
De verlegen, Drentse melkveehouder Evert (58) wist te verrassen door zijn tegenpool, de extraverte Maud, mee te nemen naar de volgende ronde. “Hij heeft zich er goed doorheen geslagen hoor! Ik keek niet op van Maud, hij kreeg tijdens het gesprek met haar al rode wangen. En met Nans, een hele lieve, zachte vrouw, zou het ook iets kunnen worden. Hij is er gewoon helemaal klaar voor. Je gunt het hem heel erg.”

Boer Jouke
Je zou de stoere, zelfverzekerde melkveehouder Jouke (31) uit Friesland met maar liefst 400 brieven de ‘Tom van 2022’ kunnen noemen (Tom hengelde in 2017 ruim 1800 brieven binnen, een record). "Jouke laat niet zoveel zien, dus lastig om er iets over te zeggen. Marion sprong er wel uit, met haar zomerse jurkje. Ze heeft iets brutaals en ook dat vrouwelijke ligt hem wel denk ik. En het is tof dat er met Karlijn een Brabantse zit tussen al het Friese geweld”, lacht Steffi.

Boer Rob
Fruitteler Rob (52) uit Gelderland leek net als Jouke geen last te hebben van zenuwen, maar dat kwam misschien door het getokkel op zijn gitaar. Steffi: “Ik weet het niet met Rob, ik kan hem niet zo goed peilen. Wij zagen wel allemaal iets gebeuren toen Wendy binnenkwam én hij heeft een favoriet, dat zou ze zomaar kunnen zijn. We zullen zien hoe het volgende week op de dagdate gaat”.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.