Video

80 goedkope tankbeurten in één uur, honderd mensen vissen achter het net

8 maart 2022 om 19:49 • Aangepast 9 maart 2022 om 09:55
nl
Goedkoop tanken? Kan dat nog tegenwoordig door die oplopende brandstofprijzen? In Waalwijk dinsdag wel, al moesten sommige automobilisten er uren voor in de rij staan. Vanwege het grote succes van de actie heeft TinQ de actievoorwaarden inmiddels aangepast.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Bij de pomp aan de Havenweg kon alleen tussen tien en elf uur getankt worden voor de prijzen van twintig jaar geleden. TinQ vond dit een leuk idee, omdat het tankstation twintig jaar bestaat. Een paar honderd automobilisten konden deze stunt ook wel waarderen. Sommigen stonden extra vroeg op om op tijd bij het tankstation te kunnen zijn.

Volgens onze verslaggever hebben zeker tachtig automobilisten van het enorme voordeel geprofiteerd. Misschien wel honderd andere bestuurders visten achter het net. Ze kregen van het personeel van de pomp ter compensatie een bon om voor 5 euro gratis te tanken. “En daar waren ze heel dankbaar voor”, zo zei een woordvoerder van het tankstation. Volgens hem was de drukte beheersbaar.

Aangepaste voorwaarden
Toch heeft TinQ ervoor gekozen de actievoorwaarden aan te passen. "De acties in deze week zijn tot nu toe zijn té succesvol gebleken. Veel blije gezichten bij klanten, maar ook zijn op een aantal locaties door de extreme drukte verkeersinfarcten ontstaan", meldt het bedrijf. "De animo en toeloop is vele malen groter dan wij hadden kunnen voorzien, evenals de (brandstof)emotie die op sommige locaties heeft geleid tot grimmige situaties."

Het aantal tankstations waar de lage prijzen gelden, wordt verlaagd naar twee per dag. TinQ maakt op de eigen website en app bekend welke dat zijn.

LEES OOK: Honderden auto's in de rij voor benzinestunt, handhaving ingezet

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.