Tienduizenden kerstkaarten voor Babette: 'Mijn Twingo had er moeite mee' - Omroep Brabant

Tienduizenden kerstkaarten voor Babette: 'Mijn Twingo had er moeite mee'

10 maart om 18:21 • Aangepast 11 maart om 09:46
nl
"Heb je nog oude kerstkaarten liggen, stuur ze dan naar mij." Die oproep deed Sandra Engels uit Roosendaal eind januari. Haar oude buurmeisje zit in een rolstoel en verknipt de kaarten tot kunstwerkjes om haar motoriek op peil te houden. Woensdag overhandigde Sandra de tienduizenden kaarten die haar oproep opleverde.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door
Sven de Laet

Door zuurstofgebrek bij de geboorte, leeft Babette met een handicap en zit ze in een rolstoel. “Toen ik wat jonger was, paste ik graag bij haar op", legt Sandra uit. "Dan keken we wat filmpjes of knutselden we met oude wenskaarten. Babette vindt het geweldig om daar vormpjes uit te knippen. En het is dus ook nog eens een hartstikke goede oefening.”

Maar doordat Babette het knutselen zo leuk vindt, vliegt de voorraad er snel doorheen. Daarom besloot Sandra een oproepje op Facebook te zetten. En dat heeft ze geweten. "Het was bizar. De kaarten bleven maar binnenstromen. Alles bij elkaar wel tienduizenden vanuit het hele land. Op een gegeven moment heb ik maar op Facebook gezet dat het echt genoeg was."

"Mijn moeder en ik zijn met twee bomvolle auto's gereden."

Woensdagavond kon Sandra de buit dan eindelijk overdragen. "Mijn moeder en ik zijn met twee bomvolle auto's naar haar toe gereden. Ik kan je vertellen dat mijn Twingo het er moeilijk mee had." Babette zat al vol smart te wachten. "Toen ze die enorme stapel dozen zag staan, begon ze meteen te giechelen. Ze wist wel dat er iets aan kwam, maar dit..."

Samen met de moeder van Babette heeft Sandra vervolgens de lading naar de garage gesjouwd. "Op één doosje na dan. Die moest mee naar binnen voor het vaste recept: GTST kijken én knippen."

Eerder ontving Sandra al een deel van de ingezamelde kaarten.
Eerder ontving Sandra al een deel van de ingezamelde kaarten.
De volle kar met kaarten was nog maar een fractie van de totale opbrengst.
De volle kar met kaarten was nog maar een fractie van de totale opbrengst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone