Overval op Jumbo-supermarkt in Den Bosch, dader vlucht met geld

12 maart 2022 om 21:26 • Aangepast 14 maart 2022 om 11:40
nl
Een Jumbo-supermarkt in Den Bosch is zaterdagavond overvallen. Een man bedreigde een medewerker en ging er met geld vandoor. Er raakte niemand gewond.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

De overval in de supermarkt in de Rompertpassage vond rond negen uur 's avonds plaats, op het moment dat de winkel net zou gaan sluiten. Er waren nog een paar mensen in de zaak aanwezig, voornamelijk medewerkers, volgens de politie.

"Dit kan overal gebeuren."

Het is niet duidelijk hoeveel geld er precies is buitgemaakt. De overvaller vluchtte in de richting van een tankstation. Volgens de politie gaat het om een blanke man van ongeveer 40 jaar met een onverzorgd uiterlijk. Hij is tussen de 1,75 en 1,80 meter lang en droeg een donkerblauwe jas en een spijkerbroek.

De winkel is zondag wel weer gewoon open. “Je moet weer door", benadrukt de manager van de Jumbo-supermarkt. "Het is het beste om gewoon weer open te gaan, ook voor de klanten. Dit kan overal gebeuren.”

"Ik voel me wel vaker niet op mijn gemak hier."

Een vrouw die zondagochtend boodschappen doet in de Jumbo noemt de Rompertpassage 'geen fijn winkelcentrum'. "Het is aan veel kanten open, met veel uitgangen. Het ligt ook afgelegen, dus voor zo’n overvaller is dit een geschikte plek. Maar ik durf nog wel boodschappen te doen hier want het gaat zulke overvallers om het geld en niet om de klanten. Maar ik heb me wel vaker niet op mijn gemak gevoeld hier.”

Een man noemt de overval van zaterdagavond vooral vervelend voor het personeel. De medewerkers zullen wel geschrokken zijn." Maar hij durft hier zijn boodschappen nog wel te blijven doen. "E r loopt binnen ook altijd een beveiliger rond, ook ‘s avonds. Dus ik voel me gewoon nog prettig hier.”

"Ik denk dat de overvaller door gangetje is weggekomen."

Volgens een buurtbewoner is het erg makkelijk om de Jumbo in de Rompertpassage binnen te komen als overvaller. Hij laat een gangetje zien achter de supermarkt. Daar is wel een ijzeren deur voor gezet, maar die blijkt gewoon open te zijn. "Vervolgens kom je heel gemakkelijk in het magazijn van de winkel terecht", wijst hij. "Ook staan er producten waar je gemakkelijk bij kunt. Ik denk dat de dader zaterdagavond door dit gangetje is weggekomen."

Een buurtbewoner vermoedt dat de overvaller door deze gang kon wegkomen zaterdagavond (foto: Lola Zopfi).
Een buurtbewoner vermoedt dat de overvaller door deze gang kon wegkomen zaterdagavond (foto: Lola Zopfi).
De Rompertpassage in Den Bosch (foto: Lola Zopfi).
De Rompertpassage in Den Bosch (foto: Lola Zopfi).
De Jumbo in de Rompertpassage in Den Bosch (foto: Lola Zopfi).
De Jumbo in de Rompertpassage in Den Bosch (foto: Lola Zopfi).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!