Vechtmachine PSV hijgt Ajax in de nek en ziet Drommel eindelijk uitblinken

13 maart 2022 om 18:02 • Aangepast 14 maart 2022 om 11:57
nl
PSV moest zondagmiddag flink aan de bak om de drie punten mee naar Eindhoven mee te nemen. Het vocht als leeuwen en won met 1-0 van FC Utrecht. De uitblinker bij de Eindhovenaren was Joël Drommel. Dankzij de overwinning blijft PSV op schootsafstand van Ajax.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Roger Schmidt was zondag jarig en kreeg een mooi verjaardagscadeau van zijn ploeg. Er zat dan ook een opgewekte trainer bij de persconferentie. "Dit is het mooiste verjaardagscadeau dat je kan krijgen. Mijn ploeg heeft fantastisch gespeeld. Ik werd daar heel vrolijk van."

Gemakkelijk ging het niet op bezoek bij FC Utrecht. Geen schande natuurlijk, want geen enkele ploeg heeft het makkelijk in de Galgenwaard. PSV moest vechten voor de punten en dat deden ze met verve.

"We gaan voor elkaar door het vuur"

"We moeten vuile meters maken en voor elkaar willen vechten", vertelde Gakpo. "De teamspirit is heel goed. We gaan voor elkaar door het vuur. Het was misschien niet het mooiste voetbal maar de winst is het belangrijkste"

Ook Schmidt zag een ware vechtmachine op het veld. "We moesten dezelfde strijdlust laten zien als FC Utrecht. Dat hebben we gedaan. Voetballend waren we de betere ploeg. Daarom was dit een verdiende overwinning."

Toch was één van de uitblinkers bij PSV de doelman. Joël Drommel kent een heel moeilijk jaar en overtuigt nog niet. Zondagmiddag redde de PSV-goalie wel een aantal keer heel knap en hield hij de nul. Daarom waren er genoeg complimenten voor hem.

"We hebben een goede doelman nodig willen we prijzen pakken"

"Joël heeft het heel goed gedaan vandaag" , zei Gakpo. "We zijn heel blij met wat hij vandaag liet zien. Dat mag ook wel eens gezegd worden."

Schmidt bleef wat nuchterder maar was tevreden over zijn doelman. "We hebben een goede doelman nodig willen we prijzen pakken. Donderdag was niet zijn beste dag, maar vandaag redde hij ons een aantal keer. Over het algemeen was het een goed optreden van hem."

"We zien wel waar het schip strandt"

Door de overwinning blijft het ongekend spannend bovenin de Eredivisie. PSV nadert Ajax weer op twee punten. De Amsterdammers wonnen vrijdag in de blessuretijd van SC Cambuur, zoals het ook een week eerder ternauwernood won van RKC.

PSV lijkt het momentum te hebben in de titelrace maar Schmidt wil niet te veel naar Ajax kijken. "Ik heb de wedstrijd vrijdag niet gezien, maar ik hoorde dat ze verdiend gewonnen hebben. Wij kijken alleen naar onszelf."

Ook Gakpo blies nog niet te hoog van de toren. "We gaan het maximale uit de laatste acht wedstrijden halen. Daarna zien we wel waar het schip strandt."

Lees ook: PSV wint lastige uitwedstrijd in Utrecht dankzij doelpunt Zahavi

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!