'Nog een vrouw naar politie om misbruik Brabantse dansleraar' - Omroep Brabant

'Nog een vrouw naar politie om misbruik Brabantse dansleraar'

13 maart om 20:03 • Aangepast 15 maart om 11:40
nl
De politie heeft opnieuw een melding gekregen van vermeend ontucht door een Brabantse dansleraar. Dat zegt klokkenluider Kim Koumans uit Oosterhout, van wie zaterdag bekend werd dat ze zelf aangifte heeft gedaan tegen de man.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Naast Koumans hebben zich dan nu nog drie andere vrouwen bij de gemeld in de zaak, zegt ze. Twee van hen zijn bezig aangifte te doen, de zaak van de derde vrouw is verjaard. Volgens het Noordhollands Dagblad is de dansleraar in 2004 veroordeeld voor ontucht met een minderjarige danseres. Een vijfde slachtoffer deed geen aangifte omdat de danstrainer eerder al werd veroordeeld voor ontucht met haar. Ze was volgens de krant 14 jaar toen hij haar seksueel misbruikte tijdens privélessen.

Volgens het Noordhollands Dagblad heeft het vijfde slachtoffer melding gedaan van seksueel misbruik. Dat zou plaats hebben gevonden in de periode eind jaren negentig tot kort na de eeuwwisseling. Zij was toen minderjarig. Omdat ze zich een paar jaar geleden ook al eens erover tot de politie wendde, zou er geen sprake zijn van verjaring.

Koumans maakt zich hard voor het aan het licht brengen van misstanden in de danswereld, waar ze zelf ook slachtoffer werd. Zo is er inmiddels een onafhankelijk onderzoek gestart naar grensoverschrijdend gedrag binnen de danswereld, volgend op een onderzoek naar misstanden in de turnsport. De oud-danseres is ook het aanspreekpunt voor dansers die misstanden willen melden.

LEES OOK: Dansleraar beschuldigd van ontucht, twee vrouwen doen aangifte

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.