Wolf van Strabrechtse Heide is vertrokken naar Duitsland - Omroep Brabant
Video

Wolf van Strabrechtse Heide is vertrokken naar Duitsland

14 maart om 12:29 • Aangepast 21 maart om 16:35
nl
De mannetjeswolf die sinds 2020 op de Strabrechtse Heide verbleef, is vertrokken naar Duitsland. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen worden sinds eind januari sporen van deze wolf gevonden. Het dier met de code GM1625m heeft daar in de omgeving van Xanten en Krefeld ook schapen en lammetjes gedood.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De wolf van de Strabrechtse Heide zocht sinds 2020 naar een partner, maar heeft die niet gevonden. Mogelijk is het dier naar Duitsland vertrokken in de hoop dat hij daar meer 'liefdesgeluk' heeft. Het vroege voorjaar is paartijd voor de wolven.

Volgens wolvendeskundigen is er een kleine kans dat wolf GM1625m na de paartijd terugkeert naar Nederland. In januari werd op de A67 bij Aalst een wolf doodgereden. Even werd toen gedacht dat het om de wolf van de Strabrechtse Heide ging. Maar het aangereden die bleek bij onderzoek te jong. Het ging om een wolf uit België, werd later bekend.

De wolf van de Strabrechtse Heide vestigde zich definitief in het Brabantse gebied eind 2020. Hij beet er meerdere keren schapen dood.

In onderstaande video legde schaapsherder Tanja uit welke maatregelen ze nam om haar kudde te beschermen.

Wachten op privacy instellingen...

Alleen op de Veluwe zijn nu nog verschillende wolventerritoria.

In het uiterste westen van Brabant wordt ook geregeld vee aangevallen, maar DNA-onderzoek moet nog uitwijzen of een wolf daar altijd de schuldige is.

LEES OOK:

Wolf vestigt zich definitief op de Groote Heide bij Leende

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone