Mannen dreigden tijdens ontvoering vingers af te knippen: cel geëist

14 maart 2022 om 16:29 • Aangepast 15 maart 2022 om 16:20
nl
Tegen de drie mannen die vorig jaar februari een man in Breda zouden hebben ontvoerd, is tot 261 dagen gevangenisstraf geëist. Ook vindt de officier van justitie bij de rechtbank in Breda dat ze niet meer in contact mogen komen met elkaar en met het slachtoffer.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Die man werd gedwongen in een auto te stappen. Onderweg kreeg hij te horen dat om het kwartier een vinger zou worden afgesneden wanneer hij niet met 3000 euro over de brug zou komen.

Bij toeval betrapt
De drie ontvoerders liepen bij toeval tegen de lamp. Zij zaten met hun slachtoffer in de wagen, toen boa’s hen op de Bouvignedreef in Breda wilden controleren. De inzittenden hadden namelijk de avondklok, die toen nog bestond, genegeerd.

Tijdens de controle was het de boa’s opgevallen dat de mannen zich verdacht gedroegen en onder invloed van drugs leken te zijn. Reden voor de boa's om de politie te bellen. Die legde de link met een ontvoering waarvan ze kort daarvoor een melding had gekregen. De mannen werden daarop aangehouden.

In auto lag groot mes
Een van de mannen is een 22-jarige inwoner van Rijen. De andere twee komen uit Rotterdam (21) en Spijkenisse (31). Waarom zij het op dit slachtoffer hadden gemunt, is niet duidelijk. Hij raakte overigens niet gewond, al vond de politie in de wagen wel een groot mes. Vanwege mogelijke betrokkenheid werd ook een vrouw aangehouden; het is niet bekend of zij nog als verdachte wordt gezien.

De zwaarste straf wil justitie laten opleggen aan de man uit Spijkenisse: 261 dagen plus tbs met voorwaarden. De Rijenaar zou 48 dagen cel moeten krijgen en nog eens 52 wanneer hij weer de fout ingaat. Tegen de Rotterdammer werd een vergelijkbare straf geëist. Alle drie zouden het slachtoffer een schadevergoeding moeten betalen. Ze zouden tijdens de ontvoering het slachtoffer overigens ook bedreigd en geslagen hebben en beroofd van zijn portemonnee en telefoon.

LEES OOK: Vrouw (20) aangehouden voor ontvoering in Breda

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!