Carnavalspiek is voorbij: veel minder coronabesmettingen - Omroep Brabant

Carnavalspiek is voorbij: veel minder coronabesmettingen

15 maart om 15:24 • Aangepast 16 maart om 14:12
nl
De daling van het aantal coronabesmettingen lijkt ingezet. De carnavalspiek is achter de rug. Werden er afgelopen week nog meer dan 100.000 nieuwe besmettingen geteld in onze provincie, deze week blijft dat aantal steken op 75.556 positieve tests.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het is een daling van bijna dertig procent in onze provincie. Dat is anders dan het landelijke beeld: in de afgelopen week werden er in heel Nederland rond de 428.381 nieuwe besmettingen geteld. Dat is ongeveer evenveel als een week eerder. Landelijk lijkt het aantal besmettingen zich dus te stabiliseren.

Dat er in Brabant nu zo'n afname gezien wordt, kan verklaard worden door de grote piek die in onze provincie te zien was na carnaval. Die piek was veel hoger dan in de rest van het land.

Ziekenhuizen
In de Brabantse ziekenhuizen blijft het aantal patiënten stijgen. Er liggen nu 338 patiënten met een coronabesmetting in de Brabantse ziekenhuizen. Veel meer dan de 230 patiënten die een week geleden in de ziekenhuizen lagen.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft stijgen (beeld: NAZB)
Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft stijgen (beeld: NAZB)

Ondanks de stijgende ziekenhuisbezetting, zijn de cijfers voor kabinet aanleiding om meer coronamaatregelen los te laten. Dinsdag maakte zorgminister Kuipers bekend dat vanaf volgende week woensdag de resterende maatregelen worden losgelaten:

  • het mondkapje in het openbaar vervoer,
  • het thuiswerkadvies,
  • het coronatoegangsbewijs,
  • twee keer per week testen in het onderwijs.

Wel blijven de basisadviezen gelden, zoals regelmatig handen wassen, afstand houden waar mogelijk en het goed ventileren.

LEES OOK: Coronanieuws: laatste coronamaatregelen verdwijnen vanaf 23 maart

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone