Danny is klaar voor Formule 1-seizoen: 'Schaalmodellen niet aan te slepen' - Omroep Brabant
Video

Danny is klaar voor Formule 1-seizoen: 'Schaalmodellen niet aan te slepen'

16 maart om 07:30 • Aangepast 16 maart om 13:15
nl
Wachten op privacy instellingen...
Danny de Heer, eigenaar van de enige Brabantse Formule 1-winkel in Rijsbergen, is klaar voor het nieuwe seizoen dat komend weekend begint. “Ik ben heel blij. Deze winterstop heeft al te lang geduurd.” Zijn specialiteit is hoogwaardige schaalmodellen die hij in eigen beheer uitbrengt. Het vorig seizoen, waarin Verstappen wereldkampioen werd was voor Danny heel bijzonder. “Het was alsof ik de loterij had gewonnen. We zijn bedolven onder de bestellingen.”
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint komend weekend met de Grand Prix van Bahrein en eindigt in november met de Grand Prix van Abu Dhabi.

Danny heeft weer heel drukke maanden voor de boeg. "We worden nu al bedolven met vragen wanneer de nieuwe modellen uitkomen, terwijl we nog bezig zijn om de schaalmodellen van vorig jaar uit te leveren", vertelt hij. "De levering loopt altijd achter op het lopende seizoen. De modellen van 2022 zijn in september pas leverbaar."

"De echte fans bestellen veel op voorhand."

De schaalmodellen die Danny's bedrijf verkoopt, zijn vooral legendarische Max Verstappen-momenten. "Na de gewonnen race in Monaco vorig jaar ging hij op de wagen staan juichen, dat moment heb ik toen als model laten maken en is helaas uitverkocht."

Danny begon in 2004 een winkeltje in Breda. "Later zijn we naar Rijsbergen verhuisd en is het bedrijf goed gaan lopen, zeker met de successen van Max Verstappen. Hoewel we een fysieke winkel zijn en voorlopig blijven, is het wel meer en meer een webshop geworden."

Een enorme hoeveelheid papieren op de grond met daarop evenveel doosjes, autootjes en dvd's verraden dat er heel veel, online wordt besteld.

"De echte fans bestellen veel op voorhand. Mensen schrijven massaal in voor deze pre-orders. Dat zijn onze modellen die nog uitgeleverd gaan worden. Die mensen zijn ons kapitaal, ze vertrouwen erop dat we nakomen wat we beloven. Dat vertrouwen hebben we de afgelopen 18 jaar opgebouwd."

"Het allermooiste stuk in zijn collectie is een foto van Ayrton Senna."

Behalve ondernemer is Danny ook een liefhebber pur sang met een heel bijzondere Formule 1- verzameling. Hij wijst in een vitrinekast naar een petje met handtekening. "Dat petje had Michael Schumacher op toen hij op het erepodium stond."

Het allermooiste stuk in zijn collectie is echter een gesigneerde foto uit 1994. "Dat is een foto van Ayrton Senna die in 1994 is verongelukt. Het bizarre is dat ik destijds per post om die foto had gevraagd en dat ik hem in de brievenbus kreeg na het ongeluk."

Op de vraag of Verstappen opnieuw wereldkampioen wordt, blijft Danny het antwoord schuldig. "Dat weet niemand, maar hij zal wel weer meeracen in de top."

LEES OOK: Formule 1-winkeleigenaar Danny wil iconisch moment vereeuwigen

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.