Marloes Keetels verlangt naar een gewoon leven en stopt met tophockey

16 maart 2022 om 16:10 • Aangepast 17 maart 2022 om 15:32
nl
Hockeyster Marloes Keetels gaat na het WK in de zomer haar hockeyloopbaan beëindigen. De 28-jarige Keetels werd met Den Bosch negen keer kampioen. Ze speelde 169 interlands voor Oranje en won afgelopen zomer met het Nederlands team de gouden plak op de Olympische Spelen in Tokio.
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

Marloes Keetels stopt omdat ze merkte dat ze weinig tijd heeft voor haar persoonlijke leven: ‘’Ik zie ertegen op om me nog eens twee jaar lang te binden aan tophockey. Het begint me tegen te staan om er alles voor laten", aldus de hockeyster van Den Bosch.

De aanvoerder van Den Bosch merkt het vooral aan de kleine dingen. "Ik verlang ernaar om eens een keer wél bij een familielunch aan te sluiten, om op vakantie te gaan zónder loopschema's en krachttraining."

"Er nog eens twee jaar alles voor laten?"

Keetels kende grote successen in haar carrière. De middenvelder uit Schijndel, die haar hele loopbaan voor Den Bosch speelde, won negen landstitels. Met Den Bosch won ze ook nog eens zes keer de Europa Cup. Ze debuteerde in 2013 voor het Nederlands team en werd een vaste kracht. Zo won ze twee wereldbekers, drie Europese titels en olympisch zilver (2016) en goud (2021).

"Het spelletje is en blijft geweldig, maar er nog eens twee jaar alles voor laten? Die gedachte begon steeds meer te wringen," vertelt Keetels.

Het WK hockey is in juli en wordt gespeeld in Spanje en Amstelveen.

LEES OOK: Lidewij Welten wil bij Kampong 'een betere versie van zichzelf' worden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!