Lidewij Welten wil bij Kampong 'een betere versie van zichzelf' worden - Omroep Brabant

Lidewij Welten wil bij Kampong 'een betere versie van zichzelf' worden

13 maart om 16:58 • Aangepast 21 maart om 16:24
nl
Ze beseft dat ze heel veel mensen, veel hockeyfans heeft geschokt, maar het is een weloverwogen keus van Lidewij Welten om over te stappen van koploper Den Bosch naar middenmoter Kampong. “Het zal wel gek zijn, de eerste keer in een andere kleedkamer.”
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Lidewij Welten heeft wat losgemaakt met haar besluit om na zeventien jaar HC Den Bosch te verlaten. Bij de buitenwacht dan, want zelf heeft de topspeelster van de geel-zwarten én het Nederlands elftal geen moment getwijfeld toen ze de knoop eenmaal had doorgehakt. Ze maakte haar besluit vrijdagavond wereldkundig.

"Na mijn besluit was er geen weg meer terug."

“Nadat ik het mijn team had verteld en andere mensen, drong het tot me door dat het allemaal spannend maar ook best gek is wat ik over me heb afgeroepen. Toen was er ook geen weg meer terug”, zo vertelde Welten zondag in de Zuidtribune, het sportprogramma op Omroep Brabant Radio.

“Ik wil gewoon een betere versie van mezelf worden”, legde de geboren Eindhovense uit. “Ik was een beetje in een cruise-controlstand terecht gekomen. Ik ben er aan toe om élke week een finale te spelen. Bij Den Bosch is dat eigenlijk alleen in de play-offs het geval.”

"Ik had meteen een goed gevoel bij Kampong."

Maar waarom dan Kampong, een club in Utrecht? Tilburg of Oranje Rood had toch ook gekund, of een club in het buitenland, zoals haar voormalig ploeggenote Maartje Paumen jaren geleden deed. “Aanvankelijk wist ik echt nog niet waarvoor ik zou gaan spelen, al wilde ik per se in de hoofdklasse blijven uitkomen. Maar welke club, welk team, dat ben ik pas gaan overdenken toen mijn besluit bekend was geworden. Daarna is het heel snel gegaan en kreeg ik een telefoontje van Kampong. Een hele mooie club, met een grote achterban. Ik ben ook een clubmens, had er dus meteen een goed gevoel bij. Ik hoop volgend seizoen en anders het seizoen erna met Kampong de play-offs te halen.”

"Ik wil dit seizoen fantastisch afsluiten, met tweemaal goud."

“Maar”, benadrukt ze, “de focus gaat de rest van het seizoen gewoon op Den Bosch. Ik wil dit seizoen fantastisch afsluiten door nog tweemaal goud te winnen.” Welten doelt hierbij op het landskampioenschap en de Europacup. Mocht Den Bosch weer de nationale titel pakken, dan zou dat Weltens dertiende zijn. “En een heel speciale”, voegt ze eraan toe. Dat het haar nog steeds menens is bleek later deze zondagmiddag. Onder meer door een doelpunt van Welten won Den Bosch met 4-0 van Bloemendaal. Ondertussen kwam Kampong bij Hurley niet verder dan 2-2.

Na dit seizoen gaat Welten zich helemaal richten op het nieuwe avontuur, op Kampong dus, en dat op haar 31e. Het zal even wennen zijn. Als ze, wanneer Den Bosch op bezoek komt, maar niet de verkeerde kleedkamer opzoekt. Zo’n vaart zal het niet lopen, “maar het blijft voorlopig heel gek en tegelijk ook heel leuk”, vertelt Welten.

LEES OOK: Lidewij Welten maakt na 17 jaar HC Den Bosch een opvallende transfer

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone