Liveblog

112-nieuws: ongeluk met twee vrachtwagens • brand beschadigt auto

17 maart 2022 om 21:58 • Aangepast 18 maart 2022 om 10:04
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven.
Profielfoto van ANP & redactie
Geschreven door
ANP & redactie

Liveblog

22.56

Dit liveblog is gesloten.

21.53

Auto beschadigd door brand in Roosendaal

Aan de Jan Vermeerlaan in Roosendaal is een auto donderdagavond zwaar beschadigd geraakt. De voorkant van de auto stond in brand, de brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is niet duidelijk, mogelijk gaat het om brandstichting. De politie doet nog onderzoek.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
20.46

Dode bij schoten van politie in Waalwijk

Een verdachte is donderdagavond overleden nadat diegene werd neergeschoten door de politie. Dat gebeurde bij het Larixplein in Waalwijk, toen de specialistische eenheid van de politie de verdachte rond kwart over zeven wilde aanhouden.

LEES OOK: Politie schiet verdachte dood bij aanhouding in Waalwijk

18.30

Man rijdt onder invloed van harddrugs

Een 27-jarige man reed donderdag 45 kilometer per uur te hard over de J.F. Kennedylaan in Eindhoven. Hij bleek onder invloed te zijn van harddrugs. De politie vond in zijn auto ook nog eens pepperspray, een ploertendoder, een mes en twee xtc-pillen. Hij is aangehouden.

18.01

Bestuurder botst tegen geparkeerd busje

Op de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel is een bestuurder met zijn auto op een geparkeerd busje gebotst. De bestuurder is in de ambulance onderzocht, het is niet bekend of hij of zij gewond is geraakt.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
17.35

Verdachte aangehouden voor overval supermarkt

De politie heeft een 20-jarige verdachte uit Roosendaal aangehouden . Hij wordt verdacht van het plegen van een overval op de Jumbo aan de Lindenburg in zijn woonplaats, woensdagavond.

De politie onderzoekt of hij ook te iets te maken heeft met andere overvallen in Roosendaal. Zo werd dinsdagavond ook de Aldi in Roosendaal overvallen. Eerder deze maand waren er overvallen op een Albert Heijn-filiaal en een Plus-supermarkt.

LEES OOK: Twee supermarkten tegelijkertijd overvallen in Roosendaal

16.42

Ongeluk met twee vrachtwagens op A16

Op de A16 van Antwerpen richting Breda is bij knooppunt Galder een ongeluk gebeurd met twee vrachtwagens. Volgens een 112-correspondent is een van de chauffeurs in de ambulance gecontroleerd. Hoe hij of zij eraan toe is, is niet duidelijk.

De weg is korte tijd dicht geweest, verkeer moest over de vluchtstrook. Om kwart voor vijf was alleen de linkerrijstrook nog dicht. Er staat bijna anderhalf uur vertraging. Verkeer vanuit Antwerpen kan omrijden via Bergen op Zoom over de A4 en de A58.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
16.14

Brand beschadigt twee huizen in Oss

Bij twee huizen aan de Burgemeester Ploegmakerslaan in Oss woedde donderdagmiddag een flinke brand. Die is gestart in de achtertuin van een huis en overgeslagen naar de tuin van de buren. De brand is niet naar binnen geslagen, maar de huizen hebben wel flinke schade. Onder meer de ramen zijn gesprongen en binnen hangt veel rook. Toen de brandweer aankwam, waren de bewoners niet meer in hun huis. Niemand is gewond geraakt. De brandweer en ambulance zijn ter plaatse, de oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
15.58

Ruim 150 kilo vuurwerk gevonden

De politie heeft woensdag 150 kilo vuurwerk in beslag genomen in een huis in de gemeente Altena. Het grootste gedeelte daarvan was illegaal. Een speciaal bedrijf heeft het vuurwerk afgevoerd en vernietigd.

"Veel mensen beseffen niet welke gevaren dit met zich mee kan brengen wanneer zulke hoeveelheden in huis bewaard worden. Daarnaast is het natuurlijk ook niet toegestaan om zulke hoeveelheden in bezit te hebben", schrijft de politie.

Foto: Politie Basisteam Dongemond.
Foto: Politie Basisteam Dongemond.
15.10

Weg in Chaam urenlang dicht door gaslek

De Dorpsstraat in Chaam is donderdagmiddag urenlang dicht. De oorzaak is een gaslek. Volgens een omstander zou het lek zijn ontstaan door graafwerkzaamheden voor de aanleg van glasvezel. De omgeving is afgezet en er hangt een sterke gaslucht. De politie leidt het verkeer om.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
15.10

Brand in vakantiehuisje in Cromvoirt

Drie chalets van vakantiepark TopParken zijn donderdagmiddag volledig afgebrand. Daarbij is niemand gewond geraakt. De rookwolk die daardoor was ontstaan, is vanuit de wijde omtrek te zien. Veel mensen stonden er van een afstandje naar te kijken.

Foto: René van Hoof.
Foto: René van Hoof.
Foto: Regiodrone
Foto: Regiodrone
Foto: Regiodrone
Foto: Regiodrone
13.51

Ongeluk op A16 bij Zevenbergschen Hoek zorgde voor file

Op de A16 bij Zevenbergschen Hoek is een ongeluk gebeurd. Daardoor waren twee rijstroken tijdelijk dicht. Inmiddels zijn die weer open. Verkeer richting Rotterdam moest rekening houden met file en kon het beste omrijden via Utrecht. De vertraging liep op het hoogtepunt op tot ruim een uur.

12.00

Appartementencomplex in Oss korte tijd ontruimd na gaslucht

Bewoners van een appartementencomplex aan de Molenstraat in Oss roken donderdagochtend twee keer een gaslucht. Daarop werd het gebouw korte tijd ontruimd. De brandweer heeft metingen verricht, maar vond niks geks. Mochten bewoners opnieuw gas ruiken, dan worden ze geadviseerd om weer te bellen.

De bewoners mochten snel weer naar binnen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De bewoners mochten snel weer naar binnen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
11.32

Bewoners gearresteerd na drugsvondst in Roosendaals huis

De bewoners van een huis aan de Frans Halslaan in Roosendaal zijn woensdag gearresteerd, nadat de politie daar meerdere soorten harddrugs vond. Agenten vonden naast zo'n 30 gram henneptoppen ook amfetamine, flakka en GHB. In 2017 en 2020 werden er ook al drugs gevonden in het huis. De bewoners, een 52-jarige voruw en een 46-jarige man, zijn aangehouden en worden verhoord.

Wachten op privacy instellingen...
10.58

Dronken automobilist opgepakt na aanrijding in Tilburg

Een Tilburger heeft woensdagmiddag dronken een aanrijding veroorzaakt bij het winkelcentrum aan de Westermarkt. Na die botsing zou hij zijn doorgereden. Een motoragent zag even later de auto staan in de wijk de Reit. De man zei in eerste instantie nog dat hij niet bij het winkelcentrum geweest was, maar bekende uiteindelijk alsnog. Hij is aangehouden en krijgt een rijverbod.

09.58

Steeds meer accu's van elektrische fietsen gestolen in Eindhoven

Er worden steeds meer accu's van elektrische fietsen gestolen in Eindhoven. Dat laat een wijkagent weten via Instagram. Met name in de wijk Achtse Barrier en rondom winkelcentrum Woensel is het vaak raak. In de post deelt de wijkagent ook tips om diefstal te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een extra slot voor de accu.

Wachten op privacy instellingen...
09.36

Boete voor afvaldumpers

Boswachter Erik de Jonge van natuurgebied de Brabantse Wal laat via Twitter weten dat een aantal afvaldumpers zijn gevonden. Even geleden trof hij langs de kant van de weg een hoop afval aan, waaronder zelfs een bank. Volgens De Jonge is het een stuk goedkoper om na de grote opruiming even naar de stort te rijden.

Wachten op privacy instellingen...
07.35

Drugslab ontdekt in Odiliapeel, vijf mensen opgepakt

Vijf mensen zijn woensdagavond aangehouden in een huis aan de Peelweg in Odiliapeel. Het huis werd rond middernacht omsingeld door de politie omdat zij het vermoeden had dat er een drugslaboratorium zou zijn. De brandweer heeft metingen gedaan rond het huis zodat de politie vervolgens veilig naar binnen kon. Binnen werd inderdaad een drugslab aangetroffen.

03.09

Man valt ongelukkig op spits hek, gewond aan borst

Een avondje stappen kreeg woensdagnacht een heel bijzondere wending voor een man in Helmond. Hij raakte gewond nadat hij over een hek wilde klimmen. Het hek had spitse punten en daar kwam hij ongelukkig op terecht. De man zou gewond zijn geraakt aan zijn borst en met spoed naar het ziekenhuis zijn gebracht. Hij zou wel aanspreekbaar zijn.

Het hek waar de man op gevallen zou zijn.
Het hek waar de man op gevallen zou zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!