Formule 1-team Haas in Brabantse outfit, maar met welk sponsorlogo?

18 maart 2022 om 12:00 • Aangepast 18 maart 2022 om 20:21
nl
Tricorp, fabrikant van werkkleding in Rijen, maakte begin februari bekend dat het een meerjarige sponsordeal had gesloten met het Formule 1-team Uralkali Haas. Komende zondag is de eerste race van het nieuwe seizoen. De anderhalve maand die er tussen die twee momenten hebben gezeten waren hectisch voor het bedrijf, want het Amerikaanse team zette de Russische sponsor Uralkali aan de kant.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Ja, heel hectisch", zeggen Max van Domburg en Cas Bekkers van Tricorp bijna in koor. Het logo van het Russische bedrijf stond overal op, van de auto tot de kleding van de kok van het team.

"Voor ons betekende dat het verzorgen van de teamkleding opnieuw moest. Een totale rebranding. Wij hebben er met man en macht voor gezorgd dat in Bahrein, bij het eerste raceweekend, iedereen in een tijdelijke teamkit loopt.”

Tijdelijk, want afhankelijk van een mogelijke nieuwe sponsor moet de definitieve kleding nog gemaakt worden. Haas heeft over belangstelling niet te klagen, maar een akkoord met een vervanger van Uralkali is er nog niet. "We willen dat zo snel én goed mogelijk doen uiteraard, maar zijn daarin afhankelijk van het team. Zodra wij een go krijgen, staan we paraat om snel te handelen en snel uit te leveren. Maar we zijn afhankelijk van de potentiële sponsoren die er nog bij komen en of ze logoposities krijgen.”

"We moesten onszelf opnieuw uitvinden en laten zien hoe flexibel we zijn."

Hectisch was het, maar tegelijkertijd weten Tricorp en Haas nu ook meteen wat ze aan elkaar hebben. "We moesten onszelf opnieuw uitvinden, laten zien hoe flexibel we zijn. Als partners groei je meer naar elkaar toe. Nu doe je nog een stapje extra voor elkaar. De reacties van het team waren heel positief, we kunnen op elkaar bouwen.”

De teamkleding voor de monteurs tot aan de koks komt van Tricorp. Alleen de raceoverals van de coureurs en pitcrew worden ergens anders gemaakt. Maar alle kleding, ook dat wat te koop is voor fans, laat dus nog even op zich wachten. “We zijn er druk mee bezig. Dit was een ongebruikelijke start, maar uiteindelijk ook een mooie uitdaging. Dat maakt het ook wel weer leuk”, zegt Bekkers.

"Wij zitten zeker voor de buis om ons logo te zien."

Zondag zitten ze voor de tv om te kijken naar de eerste race van het seizoen. Het bedrijf uit Rijen is hoofdsponsor van Tilburg Trappers en was het jarenlang bij Willem II betrokken. Het is verbonden aan PSV en was al actief in de Formule 2 en Formule E. "Maar dit is wel next level. Wij vinden het sowieso gaaf dat wij straks op tv al die mensen in het team, ook de monteurs en andere mensen in de pitstraat, onze werkkleding zien dragen. We hebben met ons logo ook een positie op de mouw. Wij zitten zeker voor de buis om dat te zien.”

LEES OOK: Tricorp in Rijen sluit meerjarige sponsordeal met Formule 1-team Haas

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!