Brabantsedag gaat verder met thema van 2020: schilderijen als inspiratie

18 maart 2022 om 10:53 • Aangepast 19 maart 2022 om 10:14
nl
De 63e Brabantsedag in Heeze, die zondag 28 augustus plaatsvindt, houdt het thema 'Met verve'. Dit thema was in 2020 al bedacht, maar de edities van 2020 en 2021 gingen door de coronapandemie niet door.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens de organisatoren van de Brabantsedag waren de afgelopen twee jaar onwennig. Tenslotte vond de Brabantsedag de 62 keer daarvoor jaarlijks plaats. Volgens de organisatoren wordt het festijn in 2022 dubbel en dwars ingehaald.

In de theaterparade komen gebeurtenissen uit het verleden tot leven, ieder jaar gekoppeld aan een ander thema en aan het hertogdom Brabant. De zestien wagenbouwersgroepen beelden die onderwerpen creatief uit. Het resultaat is een voorbijtrekkend totaaltheater.

"Onze wagenbouwers zijn klaar voor deze uitdaging."

Het thema 'Met verve’ verwijst naar de rijke geschiedenis die het hertogdom Brabant in de schilderkunst heeft. De wagenbouwers mogen een schilderij kiezen van een schilder die binnen de Brabantse grenzen geboren is. Ze mogen dit tafereel niet letterlijk nabouwen, maar wel als inspiratie gebruiken.

Bestuurslid Frank van Lierop: "Onze wagenbouwers zijn klaar voor deze uitdaging. Op de laatste zondag van augustus zal een kleurrijk en schilderachtig palet van zestien verschillende schilders door de straten van Heeze trekken."

LEES OOK:

Wagenbouwers Brabantsedag blij met crowdfunding: 'Dit is een godsgeschenk'

Brabantsedag heeft nieuw thema: met verve

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!