Giro én Tour de France, Mathieu van der Poel gaat voor allebei

22 maart 2022 om 14:35 • Aangepast 23 maart 2022 om 13:48
nl
"Ik heb de intentie om de Giro en de Tour dit jaar allebei uit te rijden’’, zei Mathieu van der Poel voorafgaand aan de eerste etappe van de Settimane Internazionale Coppi e Bartali. De kopman van Alpecin-Fenix wil beide etappekoersen van drie weken uitrijden.
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

‘’Maar het is nog niet honderd procent zeker’’, zei hij tegen diverse media. Vanwege fysieke problemen kon Van der Poel bijna drie maanden niet koersen. Afgelopen zaterdag maakte hij zijn rentree in Milaan-Sanremo, waar hij de 27-jarige meteen weer meedeed om de winst. Hij eindigde op plek drie.

Nu doet hij dus mee aan de Coppi e Bartali, die vandaag begonnen is. De Italiaanse wielerweek bestaat uit vijf ritten. Van der Poel rijdt deze etappekoers als voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix.

De Giro begint op 6 mei en eindigt op 29 mei. Van der Poel ziet kansen om daar in de eerste week de roze trui te pakken. De Tour de France begint ruim een maand later.

Vorig jaar debuteerde Van der Poel in de Franse etappekoers. Hij won de tweede etappe en reed zes dagen in de gele leiderstrui. Van der Poel verliet zoals afgesproken met zijn ploeg daarna de Tour, omdat hij zich ging voorbereiden op de olympische mountainbikewedstrijd in Japan. Een valpartij vroeg in de race maakte daar een einde aan zijn ambities om goud te pakken.

LEES OOK: Geen WK voor Mathieu van der Poel: 'Hij netflixt en leest een boekje'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!