Coronabesmettingen gehalveerd, daling in ziekenhuizen lijkt ingezet - Omroep Brabant

Coronabesmettingen gehalveerd, daling in ziekenhuizen lijkt ingezet

22 maart om 15:20 • Aangepast 23 maart om 09:29
nl
Het aantal coronabesmettingen in onze provincie is afgelopen week gehalveerd. Ook lijken de Brabantse ziekenhuizen de piek achter zich te laten. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM en het ROAZ.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door

Na de 75.556 positieve tests van vorige week meldt het RIVM nu 37.502 coronabesmettingen in onze provincie. Ook in heel Nederland is een daling te zien, al is die minder groot dan in Brabant. In het hele land is het aantal coronagevallen gezakt van 429.252 naar 313.318.

Ziekenhuizen
Ook de Brabantse ziekenhuizen lijken de coronapiek achter zich te laten. Daar liggen nu 332 mensen met corona, iets minder dan de 338 van zeven dagen geleden. De voorgaande weken steeg de bedbezetting door coronapatiënten juist fors. 29 coronapatiënten liggen nu op de intensive care.

Bedbezetting door coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen (bron: ROAZ).
Bedbezetting door coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen (bron: ROAZ).

Vanaf woensdag worden nog meer coronamaatregelen losgelaten, zoals het mondkapje in het openbaar vervoer en het thuiswerkadvies. Ook gaat coronatoegangsbewijs voor evenementen met meer dan 500 bezoekers de koelkast in.

Wel blijven de basisadviezen, zoals regelmatig handen wassen, afstand houden waar mogelijk en het goed ventileren. Ook gelden de quarantaine- en isolatiemaatregelen na een positieve coronatest nog.

LEES OOK: Carnavalspiek is voorbij: veel minder coronabesmettingen

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone