Rick overleeft crash met peperdure Lamborghini: 'Ik dacht dat ik doodging'

27 maart 2022 om 22:54 • Aangepast 28 maart 2022 om 23:13
nl
Rick van Stippent (29) uit Heusden had zondag een engeltje op z’n schouder. Hij overleefde een flinke crash met zijn Lamborghini op de A28. Zijn wagen met een waarde van ruim 500.000 euro is total loss maar wonder boven wonder kon Rick ongeschonden uit de wagen stappen. “Lichamelijk mankeer ik niks, dat is ongekend. Maar het is een traumatiserende ervaring.”
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De hele dag is hij gebeld door mensen die willen weten hoe het met hem gaat. Want de beelden van de peperdure wagen waar niets van over bleef, waren overal in het nieuws. Zondagavond is hij nog altijd onder de indruk van de gebeurtenis.

“Mijn wagen heeft die autoshow nooit gehaald helaas.”

Samen met een goede vriend vertrok hij zondag naar het auto-evenement DAY1 World of Cars op het TT Circuit in Assen. Op die plek waren zondag bijzondere auto’s te zien, ook die van Rick had erbij moeten zijn. “Maar mijn wagen heeft die autoshow nooit gehaald helaas”, zegt hij enigszins cynisch.

Op de A28 bij het Overijsselse Rouveen gaat het mis. Op Dumpert.nl zijn de bandensporen en de schade goed te zien. Volgens Rick nadat hij over een hobbel reed. "Op dat moment gaf ik net wat gas. Daardoor kwam de achterkant even los. Uit schrik heb ik toen kort aan het stuur getrokken. Een verkeerde actie op het verkeerde moment. Als ik niks had gedaan, was ik waarschijnlijk gewoon doorgereden."

En dan speelt het type auto volgens Rick ook nog een rol. "De gewichtsverdeling is anders, de motor zit namelijk achterin net als de aandrijving. De kont haalde de neus als het ware in. Hij is gaan tollen. Je ziet het ook op het wegdek, het zijn alleen rondjes die je op de weg ziet, geen remweg."

"Op het moment dat het misging, dacht ik: ik ga dood."

Ondanks dat hij lichamelijk gezien geen schrammetje opliep, heeft het mentaal gezien een behoorlijke impact. “Op het moment dat het misging, dacht ik: ik ga dood. Toen is de auto gaan tollen. En vlak nadat ik die allereerste klap had gehad, dacht ik: oké, nu ga ik dit overleven.”

De auto maakte nog een aantal zware klappen voor hij tot stilstand kwam. Rick en zijn vriend konden zelf uit de auto stappen, de wagen stond op dat moment al in brand. "De cabine stond vol rook." Rick is ervan overtuigd dat ze deze crash in een andere wagen niet hadden overleefd.

Waar hij wel van is geschrokken, zijn de reacties op internet. "Je wordt haast als crimineel weggezet. Terwijl, ik zat niet met een telefoon in mijn hand, heb een drugstest gehad, een alcoholtest gehad. Maar als je dan die reacties op social media leest... Ik had bij wijze van spreken beter dood kunnen zijn."

De Lamborghini na de crash op de A28 (foto: ANP).
De Lamborghini na de crash op de A28 (foto: ANP).
Foto: ANP
Foto: ANP

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!