Illegale straatrace in Zevenbergschen Hoek, politie neemt motoren in beslag

27 maart 2022 om 23:46 • Aangepast 28 maart 2022 om 23:36
nl
Dertig mensen zijn zondag bekeurd bij een illegale straatrace op een industrieterrein in Zevenbergschen Hoek. Dertien motoren en een quad zijn in beslag genomen door de politie.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Zo'n 150 auto’s en dertien motoren kwamen zondag samen voor de illegale straatrace in de omgeving van de Spoordreef en Geldersedijk. Zij kwamen kijken of deden mee aan de race.

Buurtbewoners klagen al langere tijd dat de rust wordt verstoord door herrie van illegale straatraces.

Voortijdig ingrijpen
Bij eerdere straatraces waren al bekeuringen uitgedeeld en zijn deelnemers en de organisatie verzocht het terrein te verlaten. Daar werd geen gehoor aan gegeven, daarom greep de politie zondag samen met de gemeente Moerdijk voortijdig in.

De bekeuringen zijn uitgeschreven voor verschillende overtredingen. De inbeslaggenomen voertuigen worden nagekeken en als ze technisch gezien niet voldoen aan de eisen, krijgen de eigenaren een boete.

Hekken plaatsen
Burgemeester Aart-Jan Moerkerke van Moerdijk: “Het gaat om enorme overlast voor omwonenden en zeer gevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. Daarom pakten we vandaag fors uit en dat heeft resultaat gehad.”

Om de illegale straatraces in de toekomst te voorkomen plaatst de gemeente Moerdijk hekken op het industrieterrein om straatraces.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!