Beachvolleybalster Raïsa Schoon wint Pro Tour-toernooi: 'Genieten'

28 maart 2022 om 12:01 • Aangepast 4 april 2022 om 11:50
nl
Beachvolleybalster Raïsa Schoon uit Werkendam heeft haar allereerste Pro Tour gewonnen. Samen met haar teamgenoot Katja Stam won ze in twee sets van de Letten Anastasija Kravcenoka en Tina Graudina.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Schoon en Stam timmeren de laatste tijd goed aan de weg. Alleen een Pro Tour, voorheen de World Tour, winnen was tot zondag niet gelukt. Tijdens het Elite 16 in Mexico, een nieuw toernooi op de Beach Pro Tour, kwam daar verandering in.

"Het is geweldig."

Aan het toernooi mogen de zestien beste teams meedoen. In de finale wonnen de Nederlandse beachvolleybalsters met 21-14 en 21-13 van de Letten. Dankzij de overwinning in Mexico stijgen Schoon en Stam naar de derde plek op de wereldranglijst.

Na afloop van de finale waren de beachvolleybalsters uiteraard heel blij. "Het is geweldig. Ik kan eigenlijk niet beschrijven hoe blij ik ben" zei Stam na afloop.

"Genieten van het moment."

Het duo pakte vorige week al zilver op een ander Pro Tour-evenement. Daarna bleven ze in een flow en speelde ze in één week de meeste wedstrijden van alle teams. Schoon is daarom blij dat ze even kan uitrusten. "We zullen snel weer op het veld staan in Itapema, maar voor nu willen we even uitrusten en genieten van het moment."

Schoon (20) en Stam (23) zijn nog een jong duo maar presteren steeds beter. Op de Olympische Spelen van Tokyo werd het team nog uitgeschakeld in de tussenronde. Afgelopen zomer was er een verrassende tweede plek op het EK.

LEES OOK: Vlag kan 'halfstok' voor Raïsa Schoon, maar wat genoot ze van de Spelen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!