Flatspringer wil na eis van 20 jaar plots de waarheid zeggen

28 maart 2022 om 13:28 • Aangepast 29 maart 2022 om 13:23
nl
De zogenoemde flatspringer Azzedine A. die is veroordeeld voor de moord op Soufian Zouagh (25) in Breda heeft maandag bij het gerechtshof in Den Bosch geëmotioneerd een nieuwe verklaring afgelegd. Die moet in hoger beroep zijn onschuld aantonen.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Het lijk van Zouagh werd gevonden op 9 januari 2018 nadat de politie achter twee mannen aan zat die een stopteken negeerden. Anel B. en Azzedine A. vluchtten de flat van Zouagh in. Toen de politie niet veel later ook binnenstapte, sprongen de twee van driehoog van het balkon. Daarop vond de politie het levenloze lichaam op de bank.

B. en A. kregen allebei twintig jaar cel. B. heeft zijn hoger beroep ingetrokken, omdat hij bang was door nieuwe regels langer in de gevangenis te moeten blijven.

'Ik ben er klaar mee'
Direct na de strafeis van opnieuw twintig jaar sprong A. op en zei: "Ik ben er klaar mee. Anel zat in die auto. Ik heb er niks mee te maken."

Met de nieuwe verklaring beschuldigt Azzedine zijn medeverdachte van de moord, terwijl hij die zelfs maandagochtend nog uit de wind hield. De twee waren de avond van de moord nog bij Zouagh thuis wezen chillen en eten. Daarna zijn ze vertrokken.

Inbrekerspad
Maandagochtend vertelde Azzedine dat Anel en hij samen op inbrekerspad zouden gaan, dat ze toen twee mannen in de auto van Soufian hadden zien rijden. Ze maanden de auto tot stoppen, namen de wagen over en brachten die terug naar Soufian. Daar zouden ze allebei zijn verrast toen ze het lijk zagen.

Meteen nadat de advocaat-generaal tot een strafeis van twintig jaar kwam, sprong de geëmotioneerde A. op. Hij vertelde dat B. helemaal niet mee was op boevenpad, maar dat B. juist degene was die hij in de auto van Soufian zag, samen met 'die ander'.

Schorsing
Meteen na de uitbarsting van A. vroeg zijn advocaat de zaak te schorsen voor overleg. De zitting gaat maandagmiddag verder.

LEES OOK:

Moordverdachte, die van flat sprong, woedend op justitie vanwege 'negeren slechte gezondheid'

Tweetal valt van balkon bij politie-inval in Breda, allebei zwaargewond

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!