Liveblog

112-nieuws: brand in centrum Den Bosch • paardentrailer in de sloot

2 april 2022 om 05:57 • Aangepast 11 april 2022 om 11:12
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

22.55

Snorfietser geschept door auto

Op de Zeilbergsestraat in Deurne is een snorfietser frontaal op een auto gebotst. De snorfietser kwam ongelukkig terecht en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.

18.45

BBQ valt om, bovenverdieping door brand verwoest

In de Minderbroedersstraat in Den Bosch is zaterdag aan het begin van de avond een bovenverdieping van een huis door brand verwoest. Het pand staat in het centrum van de stad. Meerdere bluswagens waren bij de brand en de omgeving was afgezet. Het vuur is inmiddels onder controle. Volgens een 112-correspondent waren drie mensen op het balkon aan het barbecueën en viel de barbecue om. De barbecueënde mensen konden zich snel in veiligheid brengen.

Enkele horecagelegenheden naast het pand werden tijdelijk ontruimd. De bovenverdieping is zwaar beschadigd. Er is niemand gewond geraakt.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
16.03

Paardentrailer in de sloot in Asten

Een paardentrailer met een aanhanger is zaterdagmiddag aan de Heesakkerweg in Asten in de sloot beland. De inzittenden en de drie paarden zijn ongedeerd. Waardoor de auto met aanhanger van de weg is geraakt is nog onbekend. De paarden zijn bij een nabijgelegen boerderij opgevangen en worden snel opgehaald.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
15.44

Brandje bij woonboulevard in Breda

Tegen de achtergevel van een winkel aan de woonboulevard in Breda is zaterdagmiddag brand uitgebroken. De oorzaak of wat er precies in brand stond is onbekend. De brandweer heeft het vuur geblust. Er stond even wat rook in het pand. Met een grote ventilator heeft de brandweer de rook verdreven.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
15.00

Roosendaler betrapt op rijden onder invloed

Een 29-jarige man uit Roosendaal is vannacht betrapt op het rijden onder invloed van drugs in Middelburg. Hij had naast cannabis ook cocaïne in zijn bloed. Hij is meegenomen naar het bureau en heeft een verklaring afgelegd. De man mocht 24 uur niet meer rijden.

Zijn bijrijder, een 20-jarige man uit St. Willebrord, is aangehouden voor drugsbezit. Hij had een zak wiet bij zich.

13.30

Aanhouding na achtervolging op A27, explosief in auto gevonden

De politie heeft zaterdagochtend op de A27 bij Utrecht een man opgepakt na een achtervolging. Andere inzittenden van de auto zijn op de vlucht geslagen. Hoeveel dit er zijn is onbekend. Na onderzoek door explosievenexperts is in het voertuig een explosief aangetroffen.

De achtervolging begon in Brabant nadat er een melding was binnengekomen dat er een "verdachte auto" reed. "Met meerdere politieauto’s en ondersteuning vanuit de lucht door de politiehelikopter is de achtervolging ingezet", aldus de politie.

13.15

Schoorsteenbrand in Budel-Dorplein

Bij een huis aan de Liedekerkestraat in Budel-Dorplein heeft zaterdag rond de middag in de schoorsteen een brand gewoed. Door nog onbekende oorzaak brak brand uit in de schoorsteen. Bij de brand kwam flink wat rook vrij. De brandweer kwam met een hoogwerker ter plekke om het vuur onder controle te krijgen.

12.54

Vermiste jongen uit Nieuwegein is weer terecht

De 15-jarige Milan uit Nieuwegein is weer terecht. De jongen was als vermist opgegeven. Het vermoeden bestond dat hij richting Oss was gegaan. Volgens de politie verkeert de jongen in goede gezondheid.

10.43

Agenten rijden auto aan op A16

Agenten hebben vrijdagavond opzettelijk een auto aangereden op de A16. Ze wilden de bestuurder rond kwart voor negen controleren bij de afrit Prinsenbeek. De automobilist trok zich echter niets aan van het stopteken dat hij kreeg en reed rechtdoor richting België. De bestuurder haalde halsbrekende toeren uit en reed met hoge snelheid over de weg en over een parkeerterrein. Na de aanrijding kon een 23-jarige Rotterdammer worden aangehouden.. Andere inzittenden renden snel weg.

LEES OOK: Agenten rijden auto aan op A16 om roekeloze bestuurder te stoppen

10.43

Automobiliste lichtgewond bij botsing in Tilburg

Een automobiliste is zaterdagochtend rond halftien lichtgewond geraakt bij een botsing op de kruising van de Brakman en de Kranenberg in Tilburg. Ze raakte op de kruising het achterwiel van een vrachtwagen. Vervolgens tolde haar auto 180 graden. De auto van de automobiliste raakte door de aanrijding zwaar beschadigd. Een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld en meegenomen.

De botsing op de kruising van de Brakman en de Kranenberg in Tilburg vond plaats rond halftien (foto: Jack Brekelmans/SQ Vison).
De botsing op de kruising van de Brakman en de Kranenberg in Tilburg vond plaats rond halftien (foto: Jack Brekelmans/SQ Vison).
10.08

Vaten met drugsgrondstof in Dongen

In een schuur aan de Triangellaan in Dongen zijn vrijdagmiddag vaten met grondstoffen voor drugs gevonden. Agenten namen hier een kijkje na diverse meldingen. Na de vondst werd ook het huis volledig doorzocht. Ook hier zijn drugsgerelateerde zaken aangetroffen. Ook deze zijn in beslag genomen. De bewoner van het huis, een 56-jarige man, is aangehouden als verdachte. Zijn precieze rol wordt verder onderzocht.

09.11

Automobilist is rijbewijs kwijt

Een automobilist moest vrijdagnacht zijn rijbewijs inleveren in Uden. Agenten lieten de bestuurder stoppen omdat ze het vermoeden hadden dat die autoreed onder invloed van alcohol. In het politiebureau moest de verdachte blazen. De automobilist had een promillage van ruim 2,5. Het Openbaar Ministerie gaat zich buigen over deze zaak.

09.08

Hennepkwekerij ontmanteld in Boekel

In een huis aan de Broeder Hogardstraat in Boekel hebben agenten vrijdag een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij, waarin bijna tweehonderd planten stonden, is ontmanteld. In overleg met het Openbaar Ministerie is er beslag gelegd op een auto. De verdachten moeten zich op een later moment verantwoorden voor de rechter. De politie kwam de kwekerij op het spoor na tips van buurtbewoners.

Wachten op privacy instellingen...
07.29

Agenten nemen fietsen vervelende jongeren in beslag

Agenten hebben vrijdag fietsen in beslag genomen van jongeren die zich vrijdag vervelend gedroegen rond de wijk Grobbendonck in Goirle. Toen agenten hen wilden aanspreken, renden ze alle kanten op. De fietsen lieten ze in de commotie achter. "De fietsen zijn meegenomen naar het politiebureau aan de Karel Boddenweg 9 in Tilburg", laat de politie weten. "De jeugd mag deze fietsen samen met hun ouder(s) komen ophalen."

05.08

Bestelbus en camper in vlammen op in Eindhoven

Aan de Bessenvlinderstraat in Eindhoven zijn vrijdagnacht een camper en een bestelbus volledig uitgebrand. De brand zou begonnen zijn bij de bestelbus. Bewoners hoorden van tevoren een paar knallen. Ze gingen daarop snel kijken, maar konden niet voorkomen dat de camper en het busje allebei verloren gingen. In de camper stonden twee gasflessen. Die konden op tijd gekoeld worden. Een derde auto, die een paar parkeervakken verderop stond, is ook aanzienlijk beschadigd.

De camper in Eindhoven ging volledig in vlammen op (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De camper in Eindhoven ging volledig in vlammen op (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
03.59

Auto slaat over de kop in Roosendaal

Op de N262 in Roosendaal is vrijdagnacht een auto over de kop geslagen. Toen de politie aankwam, werd er niemand bij de auto aangetroffen. Het ongeluk gebeurde op de weg in de richting van het centrum van Roosendaal. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Hoe de auto over de kop kon slaan, wordt onderzocht.

Toen de politie aankwam, was er niemand bij de over de kop geslagen auto op de N262 te bekennen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Toen de politie aankwam, was er niemand bij de over de kop geslagen auto op de N262 te bekennen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
03.54

Auto crasht tegen verkeerslicht

Op de kruising van de Heerma van Vossstraat met de Willem Dreesweg in Roosendaal is vrijdagnacht een auto gecrasht tegen een verkeerslicht voor fietsers. Het ongeluk gebeurde rond kwart over twaalf. De automobilist is vermoedelijk vanaf de Heerma van Vossstraat het fietspad opgereden en de spoorwegovergang overgestoken. Volgens ooggetuigen zouden verschillende mensen die in de auto zaten op vlucht zijn geslagen, maar een bleef bij de auto tot de hulpdiensten aankwamen.

03.06

Bewoners blussen brand bij flat zelf

Bij een flatgebouw aan de Brabantstraat in Oss woedde vrijdagnacht brand. Bewoners zagen rond halftwee dat bij een van de portieken een stapel oud papier vlam had gevat. Dat oud papier stond daar volgens de flatbewoners omdat dit deze zaterdag zou worden opgehaald. Twee flatbewoners wachtten de komst van de brandweer niet af, schoven het brandende papier van het flatgebouw af en blusten dit. Toch konden ze niet voorkomen dat de portiek met de brievenbussen behoorlijk beschadigd raakte.

01.47

Auto slaat over de kop in Geldrop

Een auto is vrijdagnacht over de kop geslagen op de rotonde in de Laan der Vier Heemskinderen in Geldrop. De auto werd gelanceerd toen de bestuurster rechtdoor over de rotonde reed. Brandweer, politie en ambulancemedewerkers rukten uit om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Ze is naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw verklaarde gedronken te hebben, laat een 112-correspondent weten. De auto zal worden getakeld.

01.34

Auto brandt uit in Eindhoven

Aan de Viottastraat in Eindhoven is vrijdag iets na middernacht een auto uitgebrand. De brand ontstond aan de voorkant van de auto, laat een 112-correspondent weten. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. Volgens de 112-correspondent vinden er de laatste tijd veel autobranden in Eindhoven plaats. De politie doet onderzoek.

De schade aan de auto die geparkeerd was aan de Viottastraat in Eindhoven is aanzienlijk (foto: SQ Vision).
De schade aan de auto die geparkeerd was aan de Viottastraat in Eindhoven is aanzienlijk (foto: SQ Vision).
00.58

Brandweer rukt uit voor autobrand Oss

Politie en brandweer rukten vrijdagnacht uit vanwege een melding van een autobrand bij een huis aan de Oude Molenstraat in Oss. Op de oprit zou vlak na middernacht een Mercedes-Benz vlam hebben gevat. Toen de brandweer aankwam, bleek er van brand geen sprake meer te zijn. De brandweer heeft de auto wel nog gecontroleerd.

De brandweer controleerde de auto aan de Oude Molenstraat in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De brandweer controleerde de auto aan de Oude Molenstraat in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!