Treinverkeer rijdt weer als normaal na dag van grote storing

4 april 2022 om 05:46 • Aangepast 4 april 2022 om 23:41
nl
De treinen in ons land rijden deze maandagochtend weer als normaal. Dit melden de Nederlandse Spoorwegen (NS). Onder meer in Den Bosch is niets meer te merken van de grote landelijke storing bij de NS, waardoor het treinverkeer zondag vanaf de middag helemaal stil kwam te liggen. Het enorme probleem leidde tot gestrande reizigers en volle perrons.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De storing had invloed op het systeem dat actuele planningen maakt voor treinen en personeel. Dit systeem is nodig om veilig en op tijd te reizen, stelt de NS. Wanneer er ergens iets misgaat op het spoor, past het systeem zich daarop aan. Door de storing bleek dat niet meer mogelijk.

De actuele reisinformatie werd ook verstoord. De reisadviezen in de reisplanner toonden geen vertragingen of uitgevallen treinen.

'Vergt tijd'
De NS meldde later op de zondagavond dat de oorzaak van de problemen was verholpen, maar ook dat de gevolgen nog steeds zo groot waren dat alleen internationale treinen konden rijden. Op de trajecten van regionale vervoerders reden de treinen de hele dag eveneens zonder problemen.

Dit gold onder meer voor de Maaslijn, de verbinding tussen Nijmegen en Roermond door het Land van Cuijk. "Om betrouwbaar te kunnen opstarten, moeten systemen geüpdatet worden en treinen op de juiste plaats worden gebracht. Dat vergt tijd", aldus de NS.

Geen bussen
Bussen werden tijdens de uitval van treinen niet ingezet. "Dat is niet te doen", zei een woordvoerster van de NS. Dat kwam omdat er in het hele land zoveel reizigers strandden dat er niet genoeg bussen beschikbaar zouden zijn.

Tjalling Smit, lid van de Raad van Bestuur van de NS bood zondagavond reizigers excuses aan. "We gaan grondig onderzoek doen naar de oorzaak en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen", zo zei hij.

LEES OOK: Landelijke storing: NS verwacht maandag weer normaal treinverkeer

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!