Video

Brand in woonwijk Valkenswaard: ‘Slaapkamer verlicht door oranje gloed'

4 april 2022 om 10:20 • Aangepast 11 april 2022 om 12:21
nl
Twee auto's en een schutting zijn in de nacht van zondag op maandag in vlammen opgegaan in Valkenswaard. De eigenaresse van het huis ernaast was niet thuis op dat moment. Haar dochter was er wel, maar die werd niet wakker van de brand. De brandweer heeft haar en hun dwergkeeshondje geëvacueerd. De schrik zit er goed in: “Vorige week stond de politie hier ook al.”
Profielfoto van Rik ClaessenProfielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

De eigenaresse van de woning zit geschrokken op haar bank. Afgelopen nacht woedde de brand vlak naast hun huis aan de Sparrenlaan. Omdat de dochter niet wakker werd, heeft de brandweer de rolluiken bij de voordeur doorgezaagd om naar binnen te komen.

"Ik heb geen idee uit welke hoek dit moet komen", vertelt de vrouw. "Vorige week stond de politie er ook al omdat er iemand melding van een kwekerij had gemaakt." De politie liet later op de dag weten dat ze niet uitgaat van brandstichting en dat ze de melding evenmin kon bevestigen.

De vrouw heeft al met buurtbewoners gesproken die camera's hebben hangen. "Die beelden gaan nu naar de politie. Waarschijnlijk staat er een auto op die hier is gestopt en daarna terug is gedraaid. Hopelijk kunnen ze de dader pakken."

Explosies
Buurtbewoners werden rond drie uur wakker van een aantal explosies en de claxon van een auto. "Ik dacht dat ik aan het dromen was", vertelt een buurvrouw. "Ik maakte mijn man wakker want ik dacht dat ik schoten hoorde." Dat bleken achteraf een aantal ontploffingen bij de auto te zijn die in brand stond.

Ook overbuurman Sebastiaan is geschrokken. "Mijn vrouw en ik hoorden vannacht wat gestommel en daarna glasgerinkel. Niet veel later was heel onze slaapkamer verlicht met een oranje gloed." Ze belden meteen de brandweer. "Een minuutje later hoorden we vier, vijf explosies. Het was heel angstig, omdat we bang waren dat er nog mensen binnen zaten."

Auto's en schutting
De brand woedde rond drie uur zondagnacht in de Sparrenlaan. Twee auto's en een schutting zijn afgebrand. De dochter en het hondje die door de brandweer uit het huis zijn gehaald, bleven ongedeerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!