Liveblog

112-nieuws: Buurtbewoners helpen brandweer • aanhanger omgewaaid

7 april 2022 om 13:59 • Aangepast 8 april 2022 om 09:44
nl
In dit liveblog hielden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is afgesloten.

Liveblog

22.36

Buurtbewoners helpen brandweer bij omgevallen boom

Door de storm is een grote boom aan de Hollenhoekweg in het buitengebied van Haaren omvergewaaid. De boom raakte de nabijgelegen boerderij net niet. De brandweer heeft samen met een aantal buurtbewoners de boom verwijderd van de weg.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
22.33

Aanhanger omgewaaid door wind

Op de N65 is een aanhanger van een autobestuurder gekanteld. De man reed met zijn vrouw over de N65 bij Haaren toen door een rukwind de aanhanger werd omgeblazen.

Er raakte niemand gewond, maar de schade aan de aanhanger was groot. Een berger kwam ter plaatse om de aanhanger recht te zetten en af te voeren. Rijkswaterstaat sloot één rijbaan richting Tilburg daarvoor af.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
17.56

Scootmobieldieven rijden rond met wapen en slaan op de vlucht voor politie

Een opmerkelijke achtervolging in Aarle-Rixtel: daar zijn woensdag door boa’s van de milieupolitie per toeval twee scootmobieldieven gepakt. Ze gingen er te voet vandoor toen de agenten verhaal gingen halen. Er werd ook nog een wapen gevonden.

16.58

Overval Mark Gillis: na vondst nieuwe sporen nog meer verdachten in beeld

Er zijn nog meer verdachten in beeld van de overval op Mark Gillis na de vondst van nieuwe sporen. Dat meldt de politie donderdagmiddag. Eerder op de dag werd al bekend dat een 39-jarige Bosschenaar was opgepakt als verdachte. De nieuwe sporen worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.

16.19

Hoogbejaard echtpaar thuis overvallen, daders op de vlucht

Een hoogbejaard echtpaar is donderdagmiddag in hun huis aan de Vestdijk in Eindhoven overvallen. Het gaat om een gewapende overval, meldt de politie. Er wordt gezocht naar 'drie mogelijke daders', zegt een woordvoerder politie. De politie kreeg de melding over de overval iets voor vier uur donderdagmiddag.

14.23

ANWB waarschuwt voor zware avondspits

Nadat we vanochtend al de drukste spits van het jaar hadden, verwacht de ANWB ook voor vanavond een zeer zware avondspits. Opnieuw zouden buien en harde wind de oorzaak daarvan zijn. De ANWB verwacht dat Brabant samen met Zuid-Holland op de meeste files moet rekenen.

Het KNMI heeft donderdagmiddag- en avond code geel afgekondigd vanwege harde wind, met windstoten tot 90 kilometer per uur. Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan om voorzichtig te rijden vanwege het slechte weer.

Wachten op privacy instellingen...
13.56

Vrachtwagenchauffeur beroofd in Bergen op Zoom

Een Spaanse vrachtwagenchauffeur is woensdagochtend op een parkeerplaats naast de snelweg bij Zevenbergschenhoek beroofd. De man liep richting de winkel om een kop koffie te halen, toen hij plots met iets hards op zijn hoofd werd geslagen. Door de klap viel hij op de grond.

Vervolgens zag hij hoe een man zijn portefeuille afpakte, in een auto stapte en wegreed richting de A16. De trucker is met een hoofdwond naar de huisarts gebracht en heeft aangifte gedaan.

Wachten op privacy instellingen...
12.53

Politie zoekt getuigen van straatroof in Roosendaal

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof. In de buurt van het Emile van Loonpark werd afgelopen woensdag tussen 17.45 en 18.15 uur een 16-jarige jongen uit België lastiggevallen door een groep van zo'n tien jongens en meisjes. Toen hij richting de Ludwigstraat liep, kwam er een scooter met daarop twee jongens vanuit het park. Er ontstond een worsteling, waarna het tweetal de telefoon van de jongen afpakte.

Een buurtbewoner zag het opstootje en kwam naar buiten om de jongen te helpen. Daarop vluchtte het groepje terug het park in. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben, zich te melden.

12.28

Man belandt met zijn auto in de sloot in Uden

Een man is donderdagmiddag met zijn auto in de sloot beland. Dat gebeurde rond het middaguur op de Doelenweg in Uden. De man werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel bleek hij na een test van de politie onder invloed van verdovende middelen te zijn. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

11.34

A16 richting Antwerpen weer open na ongeluk in Kennedytunnel

Door een ongeluk in de Kennedytunnel op de ring van Antwerpen, was de route vanuit Breda via de A16 een tijd versperd. Verkeer werd daardoor vanaf knooppunt Klaverpolder omgeleid. De Liefkenshoektunnel was door die omleiding tijdelijk tolvrij. Inmiddels zijn alle rijbanen weer open.

09.04

Regen zorgt voor drukste spits van het jaar

De ANWB meldt dat donderdagochtend de drukste spits van het jaar tot nu toe werd gemeten. Dat zou vooral komen door de regen en harde wind. In totaal stond er bijna 900 kilometer file in het land. Ongeveer een derde daarvan stond in Brabant. De langste file staat op A2 richting Eindhoven. Vanaf Nederweert bedraagt de vertraging ruim veertig minuten.

Wachten op privacy instellingen...
08.19

Weg weer vrij na kettingbotsing met zeven voertuigen op A58

Op de A58 richting Breda is een ongeluk gebeurd tussen in totaal zeven voertuigen. Tussen knooppunt Zoomland en Heerle werd het verkeer daardoor een tijdlang over de vluchtstrook geleid. De vertraging liep op het hoogtepunt op tot zo'n veertig minuten. Er zouden in ieder geval twee auto's zijn weggesleept. Inmiddels is de weg weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
00.04

Brand bij coffeeshop Pax de Boot Breda

Bij de voordeur van coffeeshop Pax de Boot aan de Nijverheidssingel in Breda woedde woensdagavond rond elf uur brand. De brandweer was snel aanwezig en kon het vuur blussen Volgens een 112-correspondent waren iets verder twee auto's en een scooter vernield. Bij twee auto's waren de spiegels kapot en de scooter lag op de grond. Verschillende mensen op straat zagen de verdachte. De politie doet onderzoek.

Vanwege de brand bij coffeeshop Pax de Boot werden politie en bandweer opgeroepen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Vanwege de brand bij coffeeshop Pax de Boot werden politie en bandweer opgeroepen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
In de buurt van coffeeshop Pax de Boot in Breda werden auto's vernield en werd en scooter omgegooid (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
In de buurt van coffeeshop Pax de Boot in Breda werden auto's vernield en werd en scooter omgegooid (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
21.20

Peperdure Porsche in gruzelementen

Van de peperdure Porsche die woensdagavond betrokken was bij een aanrijding in de Sint Bonifaciuslaan in Eindhoven is weinig over. De bestuurder van de Porsche kwam op de kruising van de Sint Bonifaciuslaan met de Piuslaan in botsing met een andere automobilist. De weg en het fietspad lagen daarna bezaaid met auto-onderdelen. Volgens de politie is een van de twee automobilisten waarschijnlijk door een rood verkeerslicht gereden.

LEES OOK: Peperdure Porsche aan gruzelementen na aanrijding in Eindhoven

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!