Mannen spuiten scooterbestuurder pepperspray in zijn ogen en stelen scooter

8 april 2022 om 15:51 • Aangepast 19 april 2022 om 16:21
nl
Een groepje mannen heeft woensdagavond een scooter van een 19-jarige man gestolen in de omgeving van de Overloop en Deltaweg in Helmond. Dat gebeurde rond kwart over elf ’s avonds. De scooterbestuurder werd kort daarvoor met een bijtende stof, vermoedelijk pepperspray, in zijn ogen gespoten.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Het groepje van drie of vier mannen reed langs in een donkere auto. Volgens de politie hadden de mannen interesse in de scooter, waarna de bijtende stof in de ogen van de scooterrijder werd gespoten.

Het slachtoffer probeerde nog weg te komen op zijn scooter, maar door de pijn in zijn ogen viel hij. De mannen zagen hun kans schoon en namen de scooter mee. Ze gingen ervandoor richting station Brouwhuis in Helmond.

Jonge daders
Van twee daders heeft de politie een signalement. Het zou gaan om een jongen van ongeveer zeventien jaar oud met een lichte huiskleur, ongeveer 1.70 meter lang. De dader had ‘opvallend fel blauwe ogen en rechte witte tanden’, laat de politie weten. Hij droeg een (licht)blauw vest.

De tweede dader zou ongeveer achttien of negentien jaar zijn en heeft ook een lichte huidskleur. Hij heeft een dun postuur en droeg een zwarte trui met capuchon.

Mensen met tips kunnen contact opnemen met de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!