Even geen ‘stoere kerels’ bij Willem II: ‘Dit is schandelijk’

9 april 2022 om 08:00 • Aangepast 19 april 2022 om 16:23
nl
'Hup Willem II, stoere kerels'; zo luidt de eerste zin van het clublied van de Tilburgse voetbalclub. Maar die zin dekt momenteel niet bepaald de lading. Al vroeg op de vrijdag avond smeekten de supporters om bloed, zweet en tranen. De hoofden van de spelers hingen tijdens het treffen met Go Ahead Eagles, de borst stak allesbehalve fier vooruit.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Vrijdagavond ging Willem II hard onderuit tegen Go Ahead Eagles. In Deventer werd het 4-0 voor de thuisploeg, die na die overwinning zeker is van nog een jaar Eredivisie. Willem II moet na de zeperd juist extra hard vrezen voor degradatie.

Freek Heerkens, al jaren Willem II-er maar eerder ook spelend in het Go Ahead-shirt, stond na afloop van de wedstrijd tot op het bot gefrustreerd langs het veld. "Als er iets tegenzit, moet je nog steeds met de borst vooruit en de kop omhoog lopen. Dan geef je aan dat je er de volgende keer wel staat. Dat mis ik. En dat is, vind ik, schandelijk. Dan zie ik ons in de eerste helft naar de grond kijken, de schoudertjes laten hangen. Dat gaat er bij mij gewoon niet in, dat is enorm frustrerend.”

Na een korte stilte, gaat Heerkens verder: “Dan vecht je hier voor één van je laatste kansen en dan ga je er met 4-0 af.” De tegendoelpunten in de eerste helft zorgden ook voor irritatie. “Twee goals uit een spelhervatting. Je kunt dat vooraf benoemen, maar het is een feit dat benoemen alleen niet voldoende is. Je moet jezelf daar daadwerkelijk tegen weren en dat doen we niet. Daarin moet je veel meer kerel zijn en dat laten we na.”

"Ik zou iemand helemaal verrot schelden, dat mis ik ook, het is een beetje te lief."

Ook trainer Kevin Hofland wil 'kerels' zien en baalde van de twee eerste goals van Go Ahead. Van het simpel weggeven van de corners tot het vrij laten lopen van de twee beste koppers van Eagles. “Dat heeft ook met eigen verantwoordelijkheid te maken en je verantwoordelijkheid naar teamgenoten toe. Ik zou iemand helemaal verrot schelden als speler zijnde. Dat mis ik ook, het is een beetje te lief.”

Willem II heeft nu nog vijf wedstrijden om in de Eredivisie te blijven. “Je wil hier drie punten pakken en dan kom je met zo’n vertoning, met een vol uitvak erbij. Dat dingen misgaan, zien die gasten ook wel. Maar hoe we daar op mee omgaan, frustreert mij enorm. En ik denk iedereen die Willem II een warm hart toedraagt ook. Hier moet je wel even van bekomen.”

"Het is een hels karwei, dat lijkt me duidelijk."

“Je kunt een clip maken van alles wat niet goed is gegaan. Die is een stuk langer dan wanneer je een clip maakt van alles wat wel goed ging. Dat heeft ook met kwaliteit te maken", stelt Heerkens, die vrijdag als middenvelder speelde.

Kijkend naar de ranglijst vervolgt hij: "Ik houd me vast aan het feit dat het pas voorbij is als het daadwerkelijk niet meer mogelijk is. Maar dat het een hels karwei is, lijkt me duidelijk.”

Hofland weet ook dat het ‘lastig’ gaat worden. Over de donderdagtraining was hij positief. “Er werd agressief getraind, daarom verbaas ik me ook over deze wedstrijd. Zo ga je geen wedstrijden winnen. Het moet uit jezelf komen, je moet jezelf pijn kunnen doen. De intrinsieke motivatie hebben om een doelpunt te willen maken en verdedigend er alles aan willen doen om een doelpunt te willen voorkomen. Het begint met hard werken. En dat moet nu nog harder.”

LEES OOK: Willem II krijgt gigantische dreun op bezoek bij Go Ahead Eagles

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!