Lekker worstelen in de modder: bekijk de foto's

10 april 2022 om 16:23 • Aangepast 19 april 2022 om 16:30
nl
De jaarlijkse strijd door de modder in Dommelen is terug van weggeweest. Bij het modderrugby zijn slechts een paar ingrediënten nodig: een loodzware zandzak, een omgeploegd maisveld en fanatieke spelers die niet bang zijn om helemaal los te gaan in de blubber.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het modderrugby in Dommelen - ook bekend als Kwalleballen - is erg populair. Twee jaar lang kon het evenement niet doorgaan vanwege de coronapandemie, maar zondag werd er als vanouds volop geduwd, getackeld en bovenop de ander gesprongen.

De regels zijn simpel: zorg ervoor dat de zandzak in de poel van de tegenstander terechtkomt. Hoe, dat maakt niet uit. Eigenlijk is alles geoorloofd, alleen als een van de rugbyers echt in het nauw komt en kopje onder dreigt te gaan in de drek, grijpt de scheidsrechter in.

In totaal gingen zo'n twintig teams de strijd met elkaar aan. Dit jaar opvallend veel kinderen, waaronder hele kleintjes van een jaar of 7. Af en toe hadden ze wat aanmoediging nodig, want met 10 graden was het best fris om in de modder te duiken.

Alle foto's van het modderrugbytoernooi Kwalleballen vind je hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!