Video

Honderden reizigers moeten station Eindhoven verlaten na loos alarm

10 april 2022 om 19:42 • Aangepast 19 april 2022 om 16:31
nl
Honderden mensen hebben zondagavond rond zes uur het Station Eindhoven Centraal moeten verlaten of ze konden het gebouw niet in. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen (NS) was er sprake van loos alarm en is het treinverkeer niet ontregeld. Na ruim een half uur werden de toegangspoortjes weer geactiveerd.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Voetbalsupporters hadden het glas ingeslagen van een brandmelder in de Jumbo-winkel, meldde Prorail later op de avond. Eerder op de dag speelden in Eindhoven PSV en RKC Waalwijk tegen elkaar.

'Snel in de gaten geen calamiteit'
Personeel van NS had snel in de gaten dat er zich geen calamiteit had voorgedaan. Aan reizigers of andere mensen die naar buiten waren gedirigeerd werd toen gemeld dat ze weer naar binnen mochten, meldde een woordvoerder van NS.

Het viel een 112-correspondent op dat er geen politie was of andere handhavers om de drukte in goede banen te leiden. Zowel aan de centrumzijde als aan de kant van busstation Neckerspoel was het volgens hem erg druk.

'Bewust geen politie ingeschakeld'
Hoewel NS-personeel dus volgens de woordvoerder snel wist dat er niets ernstigs aan de hand was, bleef het alarm loeien. "Het duurde veel langer dan we wilden voordat het alarm kon worden gereset", zo zei ze. Dit was een gevolg van een technische storing. "Wellicht ontstonden hierdoor tegenstrijdige lezingen", vertelde de woordvoerder. "Er is bewust geen politie ingeschakeld, omdat snel duidelijk was dat het om loos alarm ging."

De NS onderzoekt waardoor de storing is ontstaan om herhaling te voorkomen. De woordvoerder vindt het 'heel vervelend' voor de mensen die last hebben gehad van het loos alarm.

Het station is weer open (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Het station is weer open (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
NS-personeel op zoek naar de oorzaak van de storing (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
NS-personeel op zoek naar de oorzaak van de storing (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Het stationsgebouw liep snel leeg (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Het stationsgebouw liep snel leeg (foto: SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!