Liveblog

112-nieuws: wielrenner aangereden • Helmonder (19) opgepakt voor overval

12 april 2022 om 21:42 • Aangepast 21 april 2022 om 12:07
nl
In dit liveblog hielden we je dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant, met een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.58

Dit liveblog is gesloten.

21.30

Wielrenner aangereden in Deurne

Op de Oude Bakelseweg in Deurne is dinsdagavond een wielrenner aangereden door een auto. Volgens een 112-correspondent zag de bestuurster van de auto tijdens het afslaan de wielrenner over het hoofd. De wielrenner wordt nagekeken door ambulancemedewerkers. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
15.48

Helmonder opgepakt voor overval Kruidvat

Een 19-jarige Helmonder is opgepakt voor het overvallen van een Kruidvat in Helmond. Dat gebeurde op donderdagmiddag 31 maart op de Brouwhorst. De man had een mes en nam een onbekend geldbedrag mee. Niemand raakte daarbij gewond.

De volgende dag plaatste de politie onherkenbare beelden van de dader op social media, met daarbij het bericht dat hij een week de tijd kreeg om zich te melden. Een week later was de verdachte nog niet gevonden, dus plaatste de politie herkenbare beelden. De politie kreeg daarna veel tips, waardoor ze de identiteit van de dader kon achterhalen. Dinsdagmiddag is de Helmonder aangehouden in Rotterdam.

Beelden van na de overval op 31 maart:

15.31

Man mishandelt mederwekers NS en politieagenten

De politie heeft maandagavond om iets voor twaalf uur een man aangehouden voor mishandeling op het station in Breda. Het gaat om een 20-jarige man uit Eindhoven.

Toen medewerkers Veiligheid en Service van de NS een reiziger wilden controleren op zijn vervoersbewijs, stak hij zijn middelvinger op en begon hij ze te beledigen. Hij werd ook agressief. De man werd aangehouden, maar ook daartegen verzette hij zich hevig. Medewerkers van de NS moesten daarom een noodoproep doen bij de politie.

De politie waarschuwde de man meerdere keren, maar hij werd steeds agressiever. Hij mishandelde en beledigde meerdere agenten. Na flink wat verzet werd hij uiteindelijk aangehouden. Er is aangifte tegen hem gedaan en hij zit nog vast op het politiebureau.

15.29

Vrachtwagen rijdt zonder bestuurderskaart A58

Wachten op privacy instellingen...
14.45

Fietser en auto botsen in Oss

Een man op een fiets is dinsdagmiddag in botsing gekomen met een auto. Dat gebeurde bij het oprijden van een inrit. Wie er geen voorrang verleende, is niet duidelijk. De man is ter plekke gecontroleerd door ambulancepersoneel. De auto had lichte schade.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
14.24

Drie mortiergranaten gevonden in De Moer

Tijdens graafwerkzaamheden aan de Middelstraat in De Moer zijn dinsdagochtend drie mortiergranaten uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Volgens een woordvoerder van de Landmacht zijn de granaten, bedoeld voor een Duitse 8 centimetermortier, naar een gecontroleerde vernietigingslocatie in het dorp gebracht.

Na de ontploffing, bleek het te gaan om zogenoemde oefenexemplaren van zogenoemde brisantgranaten. Bij die oefenvariant is de stalen huls met minder springstof gevuld dan gebruikelijk.

13.46

Brandende vrachtwagen zorgt voor file richting Zeeland

Op de A58 richting Vlissingen zorgt een brandende vrachtwagen voor veel vertraging. De vrachtwagen vloog in brand ter hoogte van afslag Goes-Zuid in Brabant. Naar verwachting duurt het zeker tot 15.15 uur voor de weg weer helemaal vrij is. Verkeer wordt op dit moment over de af- en toerit geleid.

Wachten op privacy instellingen...
10.17

Brandstichter in Roosendaal belde zelf de politie

De 31-jarige man die maandagavond rond half twaalf de voordeur van een uitzendbureau in Roosendaal in brand stak, belde vervolgens zelf de politie. Doordat de brandweer snel ter plaatse was, kon worden voorkomen dat het vuur verder uit zou slaan. Uiteindelijk raakten alleen de voordeur en een ruit zwaar beschadigd.

Een man is ter plekke aangehouden voor de brand (foto: Christian Traets - SQ Vision).
Een man is ter plekke aangehouden voor de brand (foto: Christian Traets - SQ Vision).
De brand werd snel geblust door de politie (foto: Christian Traets - SQ Vision).
De brand werd snel geblust door de politie (foto: Christian Traets - SQ Vision).
10.12

Man uit Etten-Leur aangehouden na gewelddadige diefstal

Een 31-jarige man uit Etten-Leur is maandagavond iets na achten aangehouden op de A58 ter hoogte van Rucphen. Hij zou eerder op de avond een gewelddadige diefstal in Bergen op Zoom. Daar zou hij een 49-jarige vrouw hebben mishandeld en geld hebben meegenomen. Zij heeft aangifte tegen de man gedaan. Hij zit vast voor verder onderzoek.

10.07

Politie gaat opnieuw weggebruikers controleren van een bus

De politie start met een nieuwe campagne om afleiding in het verkeer tegen te gaan. Zo rijdt er dit jaar weer een touringcar met agenten door de provincie. Als zij vanuit de bus zien dat iemand, bijvoorbeeld, op zijn telefoon zit, neemt een ander politieteam in de auto het over om de overtreder aan te houden.

09.57

Drie mannen aangehouden in Roosendaal voor bankhelpdeskfraude

Een 20-jarige Rotterdammer en twee mannen van 24 en 29 uit Roosendaal zijn aangehouden, omdat ze zich voordeden als helpdesk van een bank. Het drietal werd betrapt, nadat ze vorige week een vrouw uit Roosendaal belden. Er zou iets mis zijn met haar bankrekening en daarom moesten ze zogenaamd haar bankpas op komen halen.

De vrouw vertrouwde het niet en belde haar schoonzoon, die vervolgens weer contact opnam met de politie. Op het moment dat de mannen de bankpas op wilden halen, kon de politie ze op heterdaad betrappen en arresteren.

09.24

Ongeluk op A59 zorgde voor lange file

Op de A59 richting Den Bosch, zorgde een ongeluk voor flink wat oponthoud. Tussen Waalwijk-Oost en Vlijmen liep de vertraging op het hoogtepunt op tot ongeveer een uur. Het verkeer op de A59 werd daardoor over de vluchtstrook geleid.

Wachten op privacy instellingen...
07.36

Sebastien (14) wordt vermist

De 14-jarige Sebastien is als vermist opgegeven door zijn ouders. Dat meldt de politie op Facebook. Zij vraagt naar hem uit te kijken.

LEES OOK: Sebastien (14) uit Almkerk wordt vermist

06.37

Auto vliegt uit de bocht en belandt op de kop in sloot

Een automobiliste is dinsdagochtend rond zes uur uit de bocht gevlogen aan de Landsardseweg in Wintelre. De vrouw reed rechtdoor in een haakse bocht, ze belandde met haar auto op de kop in de sloot.

De vrouw was aanspreekbaar en is door de brandweer bevrijd uit de auto en overgebracht naar het ziekenhuis.

Ongeval aan de Landsardseweg in Wintelre (foto: Rico Vogels).
Ongeval aan de Landsardseweg in Wintelre (foto: Rico Vogels).
Ongeval aan de Landsardseweg in Wintelre (foto: Rico Vogels - SQ Vision).
Ongeval aan de Landsardseweg in Wintelre (foto: Rico Vogels - SQ Vision).
00.11

Voordeur uitzendbureau in brand gestoken

Een man heeft maandagavond de voordeur van een uitzendbureau in Roosendaal in brand gestoken. De politie en de brandweer kwamen ter plaatse. Met behulp van brandblussers wist de politie erger te voorkomen. De man is ter plekke aangehouden.

De brandweer heeft nacontrole gedaan aan het pand. De voordeur raakte zwaar beschadigd en ook een ruit zou zijn vernield. De politie heeft contact opgenomen met het bedrijf, zij kunnen aangifte doen.

De brand is snel geblust door de politie (foto: Christian Traets - SQ Vision).
De brand is snel geblust door de politie (foto: Christian Traets - SQ Vision).
Een man is ter plekke aangehouden voor de brand (foto: Christian Traets - SQ Vision).
Een man is ter plekke aangehouden voor de brand (foto: Christian Traets - SQ Vision).
23.06

Auto uit de bocht, bestuurder bekneld in voertuig

Een automobilist is maandagavond in een bocht de macht over het stuur verloren in Tilburg. Het gebeurde aan de Dalemdreef. De auto belandde op z’n kant nadat hij een lantaarnpaal had geramd. De brandweer heeft samen met omstanders de auto terug op z’n wielen gezet waarna het slachtoffer bevrijd kon worden.

De weg werd deels afgesloten voor het verkeer. Een bergingsbedrijf heeft de auto meegenomen. Het slachtoffer werd agressief toen hij op de brancard lag, hij is vervolgens door agenten geboeid.

Man bekneld bij ongeval in Tilburg (foto: Jeroen Stuve - SQ Vision).
Man bekneld bij ongeval in Tilburg (foto: Jeroen Stuve - SQ Vision).
22.30

Bulgaren die katalysatoren uit auto's stalen, blijven langer vast

De drie Bulgaarse mannen die afgelopen weekend in Helmond werden aangehouden voor diefstal van katalysatoren uit auto's, blijven langer vast zitten. Dat heeft het OM maandag besloten.

Ze worden verdacht van meerdere diefstallen over het hele land. Als ze de katalysator uit de auto haalden, legden ze deze in de bosjes om 'm later op te halen. De metalen uit de katalysator leveren veel geld op.

LEES OOK: Bulgaars trio in Helmond opgepakt voor het stelen van katalysatoren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!