Bulgaars trio in Helmond opgepakt voor het stelen van katalysatoren

9 april 2022 om 19:10 • Aangepast 19 april 2022 om 16:27
nl
Drie Bulgaren zijn vrijdagochtend in Helmond klemgereden na een korte achtervolging omdat ze verdacht worden van het stelen van katalysatoren uit auto’s. Het gaat om meerdere diefstallen verspreid over het hele land. Dat maakte de politie zaterdag bekend.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De drie mannen (31, 25 en 22 jaar) werkten in verschillende samenstellingen en verplaatsten zich door het land om uit handen van de politie te blijven. In januari worden meerdere verdachten op heterdaad betrapt in Arnhem en vastgezet.

Na hun vrijlating, gaat het onderzoek verder en komt één van die verdachten in Eindhoven opnieuw in beeld bij een katalysatordiefstal. De volgende dag wordt deze verdachte samen met nog twee anderen aangehouden in Helmond.

Katalysator in de bosjes
De politie is in januari het onderzoek gestart naar een groep die met name katalysatoren stalen uit voertuigen van het type Toyota Prius. Als ze de katalysator hadden gestolen, legden ze het onderdeel in de bosjes om die later op te halen.

Bij een metaalbewerkingsbedrijf levert een katalysator tussen de 200 en 300 euro op. De drie Bulgaren zitten vast, de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

LEES OOK: Dieven slopen twee keer de katalysator onder de auto van Iris uit

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!