Dit is waarom Dirk en schoolgenootjes tegen een viaduct omhoogfietsen - Omroep Brabant
Video

Dit is waarom Dirk en schoolgenootjes tegen een viaduct omhoogfietsen

12 april om 16:58 • Aangepast 19 april om 16:40
nl
Wachten op privacy instellingen...
Ze fietsten zich het snot voor ogen, de leerlingen van basisschool De Fonkeling in Spoordonk. Dinsdag deden ze op een viaduct over de A58, tussen Eindhoven en Tilburg, mee aan een soort mini Alpe d'Huzes. Ze maakten hoogtemeters om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. En ze waren tot het bot gemotiveerd, want veel deelnemers en toeschouwers kennen iemand die kanker heeft of er zelfs aan is overleden.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Theo van Herk staat kleinzoon Dirk aan te moedigen. "Ik heb een broer van 56 en een van 63 verloren aan kanker." Hij straalt als hij de kinderen voorbij ziet razen op de fiets. Hier staat een trotse opa.

Zijn kleinzoon Dirk heeft ook van dichtbij met kanker te maken. Zijn tante is al geruime tijd ziek. Eigenlijk had ze er bij willen zijn om de kinderen aan te moedigen, maar ze moest voor een chemokuur naar het ziekenhuis. Een extra stimulans voor Dirk om te fietsen en geld in te zamelen voor kankerbestrijding.

Zwaar
De 11-jarige Koen heeft net zes rondjes gefietst. "Het was best wel zwaar", zegt hij. Tim (10) sluit zich daarbij aan. "Je weet in het begin ook niet op welke stand je de fiets moet zetten, in welke versnelling het fietsen het makkelijkste is."

Tim was, net als de meeste kinderen, super gemotiveerd: "Ik vond het leuk en hoop dat ik andere mensen kan helpen met kankerbestrijding."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone