Kwantum in Eindhoven al half jaar dicht vanwege personeelstekort

12 april 2022 om 18:28 • Aangepast 21 april 2022 om 12:15
nl
Een filiaal van Kwantum aan de Ruysdaelbaan in Eindhoven is al een half jaar gesloten vanwege een tekort aan personeel. Eerst waren er veel coronabesmettingen en nu doet een griepgolf de woonwinkel de das om: er zijn niet genoeg medewerkers om te kunnen draaien.
Profielfoto van Ferenc TrikiProfielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

De vlaggen voor de deur van het filiaal wapperen alsof er niets aan de hand is. Wie dichterbij een kijkje neemt, ziet dat de winkelwagentjes buiten verdwenen zijn en de lichten gedoofd. Op de deur hangt een briefje met de boodschap dat de winkel tijdelijk dicht is.

Sinds half november is het filiaal al gesloten, maar nog altijd komen potentiele klanten naar de winkel, weet een passerende buurtbewoner. "Ik zie hier heel vaak mensen aan een gesloten deur komen. Mensen stoppen hier dan met de auto en zien dan pas dat de winkel dicht is."

"Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Ze vindt het zonde dat ze nu voor haar woonspulletjes verder moet rijden. "Het duurt al zo lang. Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Een woordvoerder van Kwantum laat weten geen andere optie te zien dan het filiaal in Eindhoven tijdelijk op slot te doen. "Als gevolg van corona en een griepgolf kampen we op verschillende plaatsen in Nederland met een tekort aan medewerkers. Door te schuiven met medewerkers worden de bezettingsproblemen zoveel als mogelijk opgelost."

"De sluiting van dit filiaal doet ons elke dag zeer."

Het bedrijf zit landelijk gezien sowieso krap in hun jasje wat betreft het personeelsbestand, verraden de vele vacatures op de website. Volgens een woordvoerder zijn er op dit moment landelijk honderden vacatures. Corona en de griepgolf hebben het probleem versterkt. "De sluiting van dit filiaal doet ons elke dag zeer."

Klanten die voor de sluiting iets besteld hadden bij de Kwantum in Eindhoven, hebben volgens de woordvoerder een bericht gekregen. "Zij konden hun bestelling ophalen bij onze vestiging op Ekkersrijt in Son."

De sluiting van de Eindhovense vestiging is volgens de woordvoerder tijdelijk. Wanneer het filiaal weer open gaat, is nog niet bekend. "Liever vandaag dan morgen." Maar een datum durft hij er niet op te plakken.

Kwantum heeft volgens hem sinds 1 april betere arbeidsvoorwaarden. Hij hoopt daarmee het personeel langer vast te houden en nieuwe medewerkers naar het bedrijf te lokken.

Op de winkeldeur hangt een briefje (foto: Rogier van Son)
Op de winkeldeur hangt een briefje (foto: Rogier van Son)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!