HOI Werkt moet het alleen gaan doen in Hilvarenbeek

12 april 2022 om 21:52 • Aangepast 21 april 2022 om 12:56
nl
De lokale partij HOI Werkt moet het alleen gaan doen in Hilvarenbeek. De VVD en het CDA zijn dinsdag uit het overleg over een nieuw college gestapt. Dat gebeurde tijdens een openbare bijeenkomst in het gemeentehuis. Daar werd een 'samenlevingsovereenkomst' van de drie partijen besproken. HOI Werkt was met negen zetels de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in maart.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Met dat aantal zetels kon HOI Werkt alleen aan de touwtjes trekken in Hilvarenbeek. De partij van fractievoorzitter Ko Hamelink zocht echter de samenwerking met de VVD en CDA, de andere twee partijen die in de gemeente actief zijn.

De mogelijke samenwerking werd dinsdag besproken in een openbare bijeenkomst. In die bijeenkomst bleek dat de partijen niet tot overeenstemming konden komen. Daarop hebben VVD en CDA zich teruggetrokken.

Ronald Blok, fractievoorzitter van de VVD, laat weten dat het op een paar belangrijke zaken stokte. Zo ontbrak er volgens de VVD onder meer een degelijke financiële onderbouwing van de plannen en werd er anders gedacht over het benoemen van wethouders. "Wat ons betreft is het over. Het is vooral een slechte zaak voor de inwoners van Hilvarenbeek. HOI Werkt heeft wel de meerderheid, maar alleen regeren is niet de beste keuze", aldus de fractievoorzitter van de VVD.

De fractievoorzitter Ko Hamelink van HOI Werkt was dinsdagavond niet voor een reactie bereikbaar.

LEES OOK: Deze partijen hebben zoveel stemmen dat ze in hun eentje aan de slag kunnen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!