Liveblog

112-nieuws: aanrijding in Oss • veel politie op de been in Eindhoven

14 april 2022 om 15:00 • Aangepast 15 april 2022 om 09:55
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.18

Alsnog onrustig in Eindhoven

Na de door PSV verloren kwartfinale tegen Leicester City heerst er onrust in het centrum van Eindhoven. De politie heeft inmiddels enkele mensen aangehouden. De ME voert charges uit rondom het Philips Stadion en in het centrum van de stad.

Rond halfelf nam de onrust volgens een 112-correspondent van Omroep Brabant af. Vóór de wedstrijd waren er enkel wat 'incidenten'. De politie heeft toen twee mensen opgepakt voor belediging en baldadigheid.

20.37

Veel politie op de been in Eindhoven

Er is veel politie op de been in Eindhoven bij het Philips Stadion. PSV verloor daar donderdagavond de kwartfinale tegen Leicester City. Toch heeft dat niet geleid tot onrust, meldt de politie. Voor de wedstrijd waren er wel wat 'incidenten'. De politie heeft toen twee mensen opgepakt voor belediging en baldadigheid.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
20.20

Automobilist met drugs op opgepakt

Bij een verkeerscontrole in Den Bosch is een automobilist (43) met gestolen kentekenplaten aangehouden. De man bleek onder invloed van drugs en had een ongeldig rijbewijs, meldt de politie.

20.06

Man (23) in Oss doodgeschoten in zijn eigen wijk: 'Dit is een maffiabuurt'

De 23-jarige man die donderdag op klaarlichte dag is doodgeschoten op het Leeuwerikhof in Oss komt uit de buurt. Dat vertellen meerdere buurtbewoners. Het was eerder op donderdagavond druk achter de politielinten.

Ook de hevig geëmotioneerde ouders van het slachtoffer zijn aanwezig op de plek waar hun zoon donderdagmiddag overleed.

LEES MEER: Man (23) in Oss doodgeschoten in zijn eigen wijk: 'Dit is een maffiabuurt'

18.34

Aanrijding in Oss

In Oss heeft een auto donderdagavond rond zes uur een fietser aangereden bij een zebrapad op de Looveltlaan. De man is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
16.28

Meerdere auto's gebotst op A58

Op de A58 richting Tilburg is het goed mis dondermiddag. Twee rijstroken zijn gesloten omdat meerdere auto's op elkaar zijn gebotst. De file staat op dit moment tot en met Best.

Wachten op privacy instellingen...
14.57

Lange achtervolging in Eindhoven

De politie is minutenlang bezig geweest met de achtervolging in Eindhoven. Rond kwart over één kreeg de politie een melding van een verwarde man achter het stuur. Na het negeren van het stopteken zette de politie de achtervolging in. Ruim tien minuten later werd de man uiteindelijk gestopt in de Doctor Cuyperslaan. Bij het stoppen is er schade ontstaan aan een politieauto en een andere personenauto. De man is overgedragen aan de hulpdiensten.

Foto: Marc Rademakers
Foto: Marc Rademakers
14.35

Aanhouding op A50 bij Uden

De politie heeft op de A50 richting Oss iemand aangehouden ter hoogte van Uden. Door de politieactie is in beide richtingen de linkerrijstrook afgesloten. Er wordt nu onderzoek uitgevoerd. Vanaf knooppunt Paalgraven moet je rekening houden met file.

Wachten op privacy instellingen...
14.14

Brandweer naar IKEA in Son voor lekkende frisdranktank

De brandweer is uitgerukt naar de IKEA in Son, omdat daar mogelijk gevaarlijke stoffen uit een frisdrankautomaat zouden lekken. Er wordt onderzocht of de tank tijdelijk kan worden afgesloten. Een monteur zou de lekkage dan later kunnen herstellen. Klanten kunnen voorlopig even geen frisdrank tappen.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
14.00

Dierenpolitie op zoek naar bestuurder die hondje doodreed

De dierenpolitie is op zoek naar de bestuurder van een witte auto, die op woensdag 14 april een hondje heeft doodgereden op de N285. Dat melden de wijkagenten van de gemeente Moerdijk via hun Twitteraccount. De bestuurder is na het ongeluk doorgereden en wordt nu gezocht.

Wachten op privacy instellingen...
13.47

Ook in Elshout een gaslek na werkzaamheden

Kort na het gaslek in Eindhoven, was het ook raak in Elshout. Aan de Schanswijk werd gegraven voor de aanleg van een glasvezelnetwerk van KPN. Daarbij trok de machinist van een graafmachine de leiding stuk. De brandweer heeft het lek provisorisch gedicht, even later heeft Enexis de leiding gerepareerd.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
13.20

Gaslek in Eindhoven na rioleringswerkzaamheden

De brandweer is donderdagmiddag iets na twaalven ingezet na een melding van gaslucht aan de Tongelrestraat in Eindhoven. Een loodgieter die bezig was met rioleringswerkzaamheden, ontdekte de gaslucht. Uit metingen van de brandweer bleek al snel dat er inderdaad een gaslek was. Met ducttape werd het lek voor de korte termijn gedicht. Inmiddels is ook gasleverancier Enexis op de hoogte om het probleem verder te verhelpen. Er was geen gevaar voor de omgeving, wel moesten de bewoners van het huis de ramen en deur sluiten.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
12.29

Jongen (15) vermist in Westerhoven

Een 15-jarige jongen uit Westerhoven is vermist. Dat meldt de politie via Burgernet. Het gaat om een blanke jongen van ongeveer 1.85 meter met bruin haar. Hij draagt een grijze trui en korte, donkere broek.

11.48

Tas met medicijnen gestolen bij autoinbraak

Bij een autoinbraak aan de Hoge Vught in Breda, is donderdagochtend een tas van een apotheek gestolen. Daarin zaten veel medicijnen. Dat laat de politie weten via een Burgernetmelding. In de tas zouden onder andere medicijnen zitten voor ADHD, hormoontherapie, erectiestoornissen en antidepressiva.

11.06

Vier hennepkwekerijen geruimd in Zuidwest-Brabant

De politie heeft woensdag vier hennepkwekerijen ontdekt in het zuidwesten van de provincie: aan de Venkelweg in Hoeven (36 planten), aan de Graaf Bernadottestraat in Heijningen (216 planten), aan de Merwedelaan in Bergen op Zoom (85) planten en in een kelder aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord (150 planten. Bij die laatste drie adressen werd ook illegaal stroom afgetapt. Inmiddels zijn alle kwekerijen geruimd.

10.43

Politie ontdekt per toeval hennepkwekerij in Oosterhout

De politie heeft woensdagmiddag per toeval een hennepkwekerij ontdekt in een huis aan de Sterkenburg in Oosterhout. De agenten waren samen met de gemeente en de woningbouwcorporatie op pad voor een zogenaamde integrale controle. Toen ze aanbelden bij het huis, zagen ze iemand vluchten via de achtertuin.

Eenmaal binnen vonden de agenten 360 hennepplanten in de slaapkamers van het huis. Daar zaten ook vier vrouwen henneptoppen te knippen. Er zijn zes mensen aangehouden. Vier vrouwen uit Tilburg tussen de 34 en 52 jaar, een 38-jarige man uit Tilburg en de bewoner van het huis.

10.37

Vrachtwagen met pech zorgde voor file op A27

Op de A27 van Breda naar Gorinchem strandde een vrachtwagen met pech ter hoogte van Nieuwendijk. Daardoor was de rechterrijstrook een tijdje dicht. Verkeer moest daarom rekening houden met flink wat vertraging. Inmiddels is de weg weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
07.45

Eerste vluchten Eindhoven Airport vertraagd door mist

Ook Eindhoven Airport had last van de dichte mist. De eerste vluchten van de dag waren door het slechte zicht vertraagd. Op sommige plekken was het zicht zelfs beperkt tot minder dan tweehonderd meter. Daarom gaf het KNMI code geel af. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat waarschuwde ook het verkeer op de weg: "Wees extra alert en pas je rijstijl aan de omstandigheden aan."

22.46

Ongeluk op A67, rijstrook dicht

Een luxe Porsche is woensdagavond zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de A67 bij Geldrop. De bestuurder van de Porsche kwam in botsing met een vrachtwagen. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. Vanwege het ongeluk werd de linkerrijstrook afgesloten. De auto is getakeld, de vrachtwagen kon doorrijden.

De Porsche raakte bij de botsing op de A67 zwaar beschadigd (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De Porsche raakte bij de botsing op de A67 zwaar beschadigd (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
20.30

Bestuurder van elektrische step komt er goed vanaf

De jonge bestuurder van een elektrische step die hiermee op de openbare weg reed in Breda is woensdag aangesproken door agenten. De bestuurder ontkwam aan een bekeuring, vanwege de politieacties. In plaats daarvan kreeg de bestuurder een waarschuwing.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!