Jongen (15) uit Steenbergen verdacht van doodsteken leeftijdsgenoot

14 april 2022 om 16:23 • Aangepast 16 april 2022 om 21:26
nl
Een 15-jarige jongen uit Steenbergen wordt samen met een 17-jarige jongen uit het Zeeuwse Rilland verdacht van moord. Dat meldt justitie donderdag. Ze zouden begin januari Tim van der Steen, een jongen van 15, in zijn woonplaats Middelburg hebben neergestoken. Het slachtoffer werd zwaargewond, met meerdere steekwonden, gevonden. Hij overleed drie dagen later in het ziekenhuis.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Volgens Omroep Zeeland zijn de twee verdachten broers van elkaar. De regionale omroep meldt dat het tweetal 'in beperkingen' zitten. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Veel verdriet en verontwaardiging
De dood van Tim van der Steen leidde tot veel verdriet en verontwaardiging in de regio. Op de plek waar hij werd neergestoken hebben veel mensen bloemen, knuffels en kaartjes neergelegd. Honderden mensen namen deel aan een stille tocht.

De verdachten werden op 12 januari opgepakt, drie dagen na de steekpartij. Zij zitten sindsdien vast. Donderdag werd de zaak, weliswaar 'pro-forma', voor het eerst behandeld in de rechtbank in Middelburg.

Drie maanden langer vast
Tijdens zo'n pro-formazitting wordt niet de inhoud van een zaak behandeld; wel wordt in de rechtbank gesproken over de stand van zaken. Het doel van pro-formazittingen is meestal onderzoekswensen te bespreken of om het voorarrest van verdachten te verlengen. Dit laatste is in dit geval ook gebeurd: de jongens blijven nog zeker drie maanden vastzitten. Gezien de leeftijd van de verdachten werd de zitting achter gesloten deuren gehouden.

Eerder meldde justitie dat de verdachte uit Rilland 16 jaar oud was. Dat werd later gerectificeerd.

Onderzoek in Middelburg na de steekpartij in januari (foto: Provicom).
Onderzoek in Middelburg na de steekpartij in januari (foto: Provicom).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!