Video

Onrust in Eindhoven: ME voert charges uit na verliespartij PSV

14 april 2022 om 22:16 • Aangepast 18 april 2022 om 13:24
nl
Na de door PSV verloren kwartfinale tegen Leicester City, hebben rellende supporters voor onrust gezorgd in het centrum van Eindhoven. De ME voerde charges uit. Ook heeft de politie mensen aangehouden. Rond kwart voor elf was de situatie 'rustiger', meldde een 112-correspondent van Omroep Brabant.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Volgens de politie waren PSV-fans en Leicester-fans op sommige plekken in de stad 'biertjes met elkaar aan het drinken', maar ging het op andere plekken mis.

Gemengde signalen
"We kregen gemengde signalen", meldde een politiewoordvoerder, die rond halfelf nog niet meer duidelijkheid kon bieden. "De ME heeft linies gevormd en de supportersgroepen werden uit elkaar gehouden."

De meeste PSV-supporters hadden zich rond halfelf verzameld op Stratumseind, terwijl de meeste Engelsen toen op de Markt rondliepen. Ter hoogte van de Sint-Catharinakerk vormde de ME dus linies om de supportersgroepen uit elkaar te houden.

18 Septemberplein en Demer
Het ging aanvankelijk mis op het 18 Septemberplein. Fans van Leicester werden naar het plein geleid door de politie, maar daar volgde een confrontatie met enkele supporters van PSV. Daardoor moest de ME eraan te pas komen.

De ME heeft na de wedstrijd ook charges uitgevoerd rond het stadion en op de Demer, de grote winkelstraat waar zich fans van Leicester zich hadden verzameld. De politie had direct na de wedstrijd paarden en honden ingezet om de fans van beide ploegen in bedwang te houden.

Volgens een 112-correspondent van Omroep Brabant werd er na afloop van de wedstrijd bij het stadion 'gegooid met alles wat los en vastzat'. Op beelden op sociale media is te zien dat de onrust groot was.

Wachten op privacy instellingen...

Baldadigheid en belediging
Voorafgaand aan de wedstrijd waren er ook wel wat 'incidenten', aldus een politiewoordvoerder. De politie heeft toen twee mensen opgepakt vanwege belediging en baldadigheid. PSV verloor later op de avond het kwartfinaleduel in de Conference League tegen Leicester City in de slotminuten. Het werd 1-2.

LEES OOK: PSV strandt in kwartfinale Conference League na late goal Leicester City

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!