Video

19-jarige gevangene doodgestoken in jeugdgevangenis, 18-jarige opgepakt

15 april 2022 om 15:43 • Aangepast 18 april 2022 om 14:12
nl
Een 19-jarige gevangene is vrijdagmiddag overleden na een steekpartij in de jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda. Een tweede gevangene (20) is gewond geraakt en naar een ziekenhuis gebracht. En een derde gevangene (18) is aangehouden als verdachte. Alle betrokkenen zijn mannen.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De steekpartij werd rond halfvier gemeld. Het bleef urenlang onduidelijk wat er precies was gebeurd. Veel politieagenten liepen in kogelwerende vesten op en rond het terrein.

Volgens de jeugdgevangenis is direct na de steekpartij alarm geslagen door personeel. Een traumahelikopter kwam ter plaatse, maar medische hulp mocht niet meer baten voor de 19-jarige man. De politie en Inspectie Justitie en Veiligheid onderzoeken nog wat er precies is gebeurd.

Den Hey-Acker laat weten dat de directie en het personeel erg zijn aangeslagen en noemt het een 'afschuwelijke gebeurtenis'. "We leven mee met de naasten van het slachtoffer, het personeel en de justitiabelen in Den Hey-Acker." Voor de betrokkenen is nazorg geregeld.

Vaker onrust bij Den Hey-Acker
Het is niet voor het eerst dat Den Hey-Acker in het nieuws komt. Uitbraken, geweld en intimidatie zijn voor werknemers een terugkerend probleem. "Personeel voelt zich niet veilig", zei vakbondsbestuurder Yntse Koenen eerder tegen Omroep Brabant.

Onlangs ontsnapte een 21-jarige gevangene uit de jeugdgevangenis in Breda. Hij had medewerkers van de gevangenis onder bedreiging van een wapen gegijzeld. Later kwam hij om het leven bij een vuurgevecht met de politie in België.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!