Video

Ierse gitarist wil weer PSV-fans vermaken: 'Het dondert en het bliksemt'

17 april 2022 om 10:00 • Aangepast 28 april 2022 om 14:00
nl
Niet doelpuntenmaker Eran Zahavi, maar gitarist Stephen Cooper was een aantal weken geleden de held van Kopenhagen. Twee dagen lang zette hij een Ierse pub vol PSV-fans op z’n kop. Nu wacht een mooi vervolg. Hij mag zondag optreden voor 17.500 man bij de bekerfinale: ‘Ik heb nog nooit voor meer dan 2000 man gespeeld.’
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Mocht je denken wie is Stephen Cooper? De Ierse gitarist speelde vorige maand in een Ierse pub allerlei PSV-liedjes. De man werd op handen gedragen door de PSV-supporters. Vanwege dat succes mag hij nu spelen op het fanplein bij de bekerfinale tussen PSV en Ajax.

“Mijn Instagram ontplofte” vertelt Cooper als hij terugdenkt aan een maand geleden. “Het was echt geweldig hoeveel reacties ik heb gekregen. Iedereen riep toen al dat ik naar de bekerfinale moest komen.”

Wachten op privacy instellingen...

Zo gezegd, zo gedaan. De Ier werd benaderd door de club en staat nu dus in het voorprogramma van de bekerfinale. Daar gaat hij optreden voor 17.500 PSV-supporters. “Ik heb nog nooit voor meer dan 2000 man gespeeld. Dit is zo vet. Ik ben ook wel een beetje zenuwachtig, maar ik ga alles geven en zorgen dat de supporters energie krijgen.”

Na zijn optredens in Kopenhagen is Cooper fan geworden van PSV. Hij kijkt elke wedstrijd. Ook op zijn Instagram laat hij zien veel bezig te zijn met de Eindhovense club. Wanneer hij ontdekt dat zijn toiletreiniger van het merk Ajax, is wordt deze met grof geweld weggewerkt. Tot hilariteit van de PSV-supporters. “Ik heb op die video alleen al honderden reacties gekregen.”

Als we Cooper vragen wat we zondag van hem kunnen verwachten, zegt hij dat zijn Nederlands is verbeterd. Maar komt 'ie ook met nieuwe nummers? “Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier. Het wordt dus pompen of verzuipen dat is de enige manier”, klinkt er ineens vanuit de andere kant van de lijn.

Wachten op privacy instellingen...

De Ier heeft zich dus meer dan goed voorbereid voor zijn grootste optreden uit zijn carrière. Maar wat het verhaal nog mooier maakt is wat de gitarist een dag eerder gaat doen. Hij is uitgenodigd voor de lokale derby in Deurne. Ook daar zal hij zijn muzikale kunsten laten horen. “Een paar gasten hadden mij benaderd via Instagram. Door wat wijzigingen kon ik er bij aanwezig zijn, lachen toch?”

Cooper gaat na de bekerfinale terug naar Eindhoven waar hij ook maandag nog zal verblijven. “Ik ga de stad in en ik neem mijn gitaar mee. Als het ergens gezellig is in een bar dan hoop ik dat ik daar mag optreden.”

Tot slot vragen we de Ierse gitarist uiteraard om een voorspelling. “Ik heb nu vijf keer voor voetbalfans gespeeld en na mijn optredens hebben die ploegen nog nooit verloren. Dus nu ook niet. Het wordt 2-1 voor PSV.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!