Marianne Vos met vertrouwen richting 'pittige' Parijs-Roubaix

16 april 2022 om 08:00 • Aangepast 18 april 2022 om 14:13
nl
Marianne Vos wil opnieuw hoge ogen gooien op de koers van Parijs-Roubaix. Vorig jaar eindigde de 34-jarige Vos de wedstrijd als tweede. Zaterdag gaat ze voor de overwinning. Ze kijkt uit naar de koers: “Parijs-Roubaix is één van de grootste wedstrijden in de geschiedenis van het wielrennen.”
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

UPDATE: Vos mist vanwege een positieve coronatest Parijs-Roubaix. Dat is zaterdagmorgen bekend geworden.

Vos vind het een eer om de kasseienklassieker te mogen rijden. “Het is geweldig om daar onderdeel van te zijn, maar ik heb vorig jaar ervaren dat het een heel pittige koers is en dat wordt het nu vast weer.”

“Het scheelt wel dat we weten wat we kunnen verwachten."

Afgelopen oktober vond de eerste editie van de koers plaatst en Vos presteerde knap. Die prestatie wil ze zaterdag dunnetjes overdoen: “Het scheelt wel dat we weten wat we kunnen verwachten. Tot vorig jaar kenden we Parijs-Roubaix alleen van tv, nu hebben we de ervaring van oktober op zak."

Destijds waren de weersomstandigheden regenachtig. Nu verwacht de wielrenster van Jumbo-Visma een andere koers: “Het uitblijven van de regen gaat ook helpen. Doordat de stroken droog liggen, kunnen we veel beter bepalen waar het wegdek het minst slecht is.”

"We zijn als team goed voorbereid, dus daar kan het niet aan liggen.”

Vorige week liet Vos de Amstel Gold Race aan haar voorbij gaan. Zodat ze zich zo goed mogelijk kon voorbereiden op Parijs-Roubaix. De Bosschenaar staat met zelfvertrouwen aan de start van de koers: “Ik ben in elk geval fit, ik heb er heel veel zin in, de bandendruk is uitvoerig getest en we zijn als team goed voorbereid, dus daar kan het niet aan liggen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!