Crossmotor gestolen na ongeluk waarbij man (21) zwaargewond raakte

16 april 2022 om 11:06 • Aangepast 18 april 2022 om 14:28
nl
Bij een ernstige aanrijding donderdagavond in Eindhoven is een crossmotor verdwenen. Dat maakte de politie zaterdagochtend bekend. Bij de aanrijding raakte een 21-jarige man zwaargewond. Hij is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde rond kwart over negen op de kruising van de Dr. Berlagelaan en de Alard du Hamelstraat. De motorrijder werd geraakt door een automobilist. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. Volgens de politie schrokken buurtbewoners van de harde klap. Samen met getuigen schoten zij de betrokkenen te hulp.

Behulpzaam
Eerst werd gedacht dat een behulpzaam iemand de oranjekleurige crossmotor, mogelijk zonder kentekenplaat, veilig had weggezet. Maar al snel rees het vermoeden dat de motorscooter door iemand is gestolen. Het voertuig lag niet meer op de plaats van het ongeluk, hoewel de bestuurder van de auto en diverse getuigen hadden gezien dat deze crossmotor bij de aanrijding betrokken was.

De politie is dringend op zoek naar deze motor om goed te kunnen onderzoeken hoe het ongeluk kon gebeuren.

Oproep
Volgens de politiewoordvoerder hebben veel mensen die daar na het ongeluk stonden de ravage gefilmd. Die mensen worden opgeroepen die beelden met de politie te delen. "Ook als je denkt dat er niets bijzonders op te zien is, kan het ons toch helpen. Misschien zijn er mensen die kort voor het ongeluk de crossmotor hebben zien rijden en daarvan (dashcam)beelden hebben. Ook dan horen we dit graag. Dit mag ook anoniem."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!