Marianne Vos mist Parijs-Roubaix na positieve coronatest - Omroep Brabant

Marianne Vos mist Parijs-Roubaix na positieve coronatest

16 april om 10:47 • Aangepast 18 april om 14:24
nl
Marianne Vos gaat zaterdag niet van start in Parijs-Roubaix. De wielrenster van Jumbo-Visma is positief getest op het coronavirus. Vos ging met vertrouwen de 'pittige' wedstrijd tegemoet. Vorig jaar eindigde ze, tijdens de eerste editie van de wielerwedstrijd voor vrouwen, als tweede.
Profielfoto van Evie HendriksProfielfoto van ANP
Geschreven door
Evie Hendriks & ANP

"De teleurstelling is enorm", vertelt Vos. "Ik heb uitgekeken naar deze wedstrijd. Toen ik vanmorgen positief testte, stortte de wereld even in. Maar ik sta achter het beleid van de ploeg. Je moet met je gezondheid geen risicos nemen. Ik ga naar huis, ik neem rust en ik hoop dat ik me goed blijf voelen."

Goede voorbereiding
In oktober presteerde Vos met een tweede plek bij Parijs-Roubaix goed bij de eerste editie van de wedstrijd. Haar eerdere deelname aan de wedstrijd gaf haar vertrouwen voor deze wedstrijd. "Tot vorig jaar kenden we Parijs-Roubaix alleen van tv, nu hebben we de ervaring van oktober op zak", vertelde ze eerder.

Vorige week deed Vos niet mee aan de Amstel Gold Race om zich goed voor te bereiden op Parijs-Roubaix. Na haar goede voorbereiding is de positieve test een bittere pil voor de wielrenster. Ploeggenotes Romy Kasper, Coryn Labecki, Linda Riedmann, Teuntje Beekhuis en Riejanne Markus testten allemaal negatief en kunnen wel meedoen.

LEES OOK: Marianne Vos met vertrouwen richting 'pittige' Parijs-Roubaix

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.