Martijn heeft na 2 jaar weer gasten in zijn accommodatie: 'Het was taai' - Omroep Brabant

Martijn heeft na 2 jaar weer gasten in zijn accommodatie: 'Het was taai'

16 april om 17:00 • Aangepast 18 april om 14:38
nl
Het waren bittere coronajaren voor Martijn van Vorstenbosch. Hij heeft een groepsaccommodatie in Loon op Zand, maar mocht er in coronatijden haast niemand ontvangen. Maar dit voorjaar komt daar eindelijk weer verandering in. Het paasweekend is helemaal volgeboekt en ook de komende tijd zijn alle bedden bezet. "De afgelopen twee jaar waren té rustig."
Profielfoto van Janneke BoschProfielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door
Janneke Bosch & Imke van de Laar

In een van de accommodaties bij 't Kraanven in Loon op Zand is dit paasweekend een groep jongeren neergestreken van een kerkgenootschap. Ze eten samen in de zon of spelen een potje tafelvoetbal.

Martijn is blij dat er weer wat leven in de brouwerij is bij zijn Kraanven. "De afgelopen twee jaar waren echt taai", vertelt hij. "Maar we zijn er doorheen." Want geen gasten, betekent ook geen inkomsten, voor Martijn.

"We zitten tot oktober vol!"

Dat terwijl hij net zijn accommodatie net aan het uitbreiden was. "We hadden net veel kosten gemaakt en een nieuwe accommodatie bijgebouwd maar er kwamen helemaal geen inkomsten binnen. Dat was wel zwaar. Ik werkte er een paar dagen in de week bij om voor iets van inkomsten te zorgen."

Het is dan ook goed dat de boel weer vol zit. "Ik ben blij dat we weer aan de gang kunnen. We zitten tot oktober vol!"

Ondertussen maakt de groep jongeren nog plannen voor dit weekend. Voetballen, survivallen en een barbecue staan nog op de planning. Een uitje met Pasen is een traditie, die ze de afgelopen jaren hebben moeten missen, vertelt Noa Kleijwegt uit Zevenbergen. "Het is zo fijn dat het weer kan, om met zijn allen hier te zijn."

LEES OOK: Winkeliers in de startblokken voor een Tweede Paasdag als vanouds

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.