Liveblog

112-nieuws: brand in dak huis Rijen • fietser ernstig gewond in Oss

18 april 2022 om 13:29 • Aangepast 28 april 2022 om 14:21
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

17.56

Fietser valt en raakt ernstig gewond in Oss

Een fietser is zondagmiddag op de Rijksweg in Oss, richting Schaijk, gevallen en ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt Dtv Nieuws. Naast een ambulance is er ook een traumahelikopter ingeschakeld. Het slachtoffer is ter plaatse behandeld. Het is niet bekend wat voor letsel de fietser heeft opgelopen.

17.01

Auto uit de bocht in Breda

Aan de Noortberghmoeren in Breda is maandagmiddag een automobilist uit de bocht gevlogen. De auto kan niet meer rijden en zal worden getakeld. Er raakte niemand gewond. De politie is ter plaatse voor onderzoek.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
15.00

Politie zoekt inbrekers in Laarbeek

De politie zoekt vanmiddag in Laarbeek in de omgeving van het Hugo Thijssenplein naar twee inbrekers. Dit na een woninginbraak. In een Burgernetbericht meldt de politie de zoekactie. Bij de actie wordt ook een politiehelikopter ingezet.

Wachten op privacy instellingen...
14.50

Wielrenner gewond na botsing met auto

Bij een ongeluk vanmiddag in Oudenbosch is volgens een 112-correspondent een wielrenner gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op het Jan Gielenplein in Oudenbosch. Daar botste de wielrenner met een auto. De wielrenner is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend.

Foto: Christian Traets.
Foto: Christian Traets.
13.45

Brand in Rijen onder controle

De brand die aan het begin van de middag ontstond in het dak van een huis aan het Breebroek in Rijen is onder controle. De vlammen sloegen uit het dak en sloegen over naar een tweede huis. Rond kwart voor twee gaf de veiligheidsregio aan dat de brand zich niet meer verder uitbreidde. Behalve schade aan de twee huizen ontstond er ook lichte rookschade aan twee naastgelegen huizen.

13.13

Problemen op A2 na ongeluk bij Kerkdriel

De rechterrijstrook van de A2 van Den Bosch richting Utrecht is maandagmiddag rond een uur afgesloten na een ongeluk bij de afrit Kerkdiel. De ANWB waarschuwt voor bijna een uur vertraging. Verkeer krijgt het advies om te rijden via Waalwijk en de A59 en A27 te nemen.

13.03

Brand in dak van huis in Rijen

In het dak van een huis aan het Breebroek in Rijen woedt sinds maandagmiddag kwart over twaalf brand. De vlammen slaan uit het dak. Op dat moment was er iemand in huis. Diegene is nagekeken door ambulancepersoneel. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht Rond kwart over een meldde de veiligheidsregio dat de brand is overgeslagen naar een ander huis. Er is sprake van veel rookontwikkeling.

LEES OOK: Brand in dak van huis in Rijen slaat over naar ander huis

De brandweer bestrijdt het vuur in Rijen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De brandweer bestrijdt het vuur in Rijen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
12.30

Nog een voetbalfan vast na bekerfinale

Van de 22 voetbalsupporters die zondag werden aangehouden rond de KNVB-bekerfinale tussen PSV en Ajax in de Rotterdamse Kuip zit er zondagmiddag nog een vast. Dat laat de politie weten. Deze fan wordt verdacht van opruiing en het bezit van verdovende middelen. De anderen zijn naar huis gestuurd met een proces-verbaal, een dagvaarding, een transactie van justitie of een hoorzitting.

12.03

Fieters gewond bij botsing in Sint Anthonis

Op de Ledeackersestraat in Sint Anthonis zijn maandag twee fietsers gewond geraakt bij een botsing. Een man is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De andere man kon zijn weg vervolgen. De weg werd vanwege het ongeluk tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Het ongeluk gebeurde op de Ledeackersestraat in Sint Anthonis (foto: SK-Media).
Het ongeluk gebeurde op de Ledeackersestraat in Sint Anthonis (foto: SK-Media).
Een fietser is naar een ziekenhuis gebracht, de andere fietser kon zijn weg vervolgen (foto: SK-Media).
Een fietser is naar een ziekenhuis gebracht, de andere fietser kon zijn weg vervolgen (foto: SK-Media).
11.34

Vrouw uit het niets geslagen en beroofd

Een vrouw is rond drie uur zondagnacht op de Heuvelring in Tilburg beroofd door twee vrouwen. Ze kreeg volgens haar vanuit het niets klappen van twee vrouwen. Die pakten daarma wat persoonlijke spullen uit haar tas en liepen vervolgens weg. Korte tijd later kreeg de politie melding van een opstootje op het Panhuijsenpad. Het signalement van de verdachten kwam overeen met die van de straatroof. Daarop werden deze vrouwen - 18 en 20 jaar oud - aangehouden.

11.27

Dief snel aangehouden

Een 27-jarige Tilburger is zondagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal. Hij zou uit een tas, die een scooterrijder korte tijd onbeheerd naast zijn scooter had gezet op het Louis Bouwmeesterplein in Tilburg, een pinpas hebben gestolen. Daarmee pinde hij twee keer bij een tankstation in Hilvarenbeek. De man was vastgelegd op camerabeeld en op basis daarvan kon de politie de verdachte snel achterhalen.

11.17

Eigenaar vakantiepark houdt inbreker aan

Een eigenaar van recreatiepark 't Zand aan de Maastrichtsebaan in Alphen heeft zondag hoogstpersoonlijk een inbreker vastgehouden. Hij was gewaarschuwd dat er voor een vakantiehuisje een vreemde fiets stond en dat een ruitje was ingeslagen. De bewoners van het vakantiepark zijn zeer oplettend, want afgelopen week vonden al meerdere inbraken in vakantiehuisjes plaats.

LEES OOK: Eigenaar vakantiepark sluit inbreker op en houdt hem vast tot politie er is

09.33

Man slaapt in gestolen auto

Een man is zondagavond aangehouden omdat hij lag te slapen in een gestolen auto aan de Parallelweg in Bergen op Zoom. Iemand die deze man had zien liggen, belde de politie omdat hij geen contact met hem kon krijgen en dacht dat er misschien iets niet in orde was. Toen de agenten aankwamen, kregen zij de man wel wakker. Omdat de auto waarin hij sliep gestolen bleek te zijn werd de man - zonder vaste woonplaats in Nederland - aangehouden.

09.17

Vijftien kilo hennep in auto op A58

In een auto die door surveillerende agenten zondagavond aan de kant van de weg werd gezet langs de A58 bij verzorgingsplaats Wouwse Tol is vijftien kilo hennep ontdekt. Agenten roken toen ze de bestuurder, een 24-jarige man uit Oudenbosch, wilden controleren een henneplucht in de auto. Daarop lieten ze de man de achterklep van de auto openmaken. De drugs zijn in beslag genomen en de automobilist is aangehouden.

07.14

Een aanhouding tijdens Paaspop

Tijdens Paaspop in Schijndel vond de afgelopen dagen slechts een aanhouding plaats. Zestien mensen kregen een zogenoemd lokaalverbod en werden van het terrein verwijderd en elf mensen werden aangesproken vanwege kleinere zaken. Dat maakte agent Willem de Louw zondagnacht bekend. Hij spreekt na 2,5 jaar voorbereiden van een 'kroon op het werk van alle diciplines en in het bijzonder voor Paaspop'.

05.34

Brand verwoest chalet camping in Heeze

Een chalet op camping Heezerenbosch in Heeze is zondagnacht in vlammen opgegaan. De brand werd rond vier uur ontdekt. Hulpdiensten hebben zich over de bewoner ontfermd. De brandweer heeft zoveel mogelijk gasflessen die bij dit chalet en naastgelegen chalets stonden veiliggesteld. De brand trok veel bekijks.

Van het chalet in Heeze bleef weinig over (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Van het chalet in Heeze bleef weinig over (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
03.40

Auto tegen boom in Vught

Op de Kruishoeveweg in Vught is zondagavond rond halftwaalf een automobilist tegen een boom gebotst. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder op het zandpad achter de IJzeren Man van de weg. De auto raakte een paal voordat die tegen de boom tot stilstand kwam. De bestuurder zat na het ongeluk bekneld in zijn auto. Hij is door de brandweer bevrijd. De man was bij kennis toen hij naar een ziekenhuis werd gebracht.

Verschillende hulpdiensten werden opgeroepen na het ongeluk in Vught (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
Verschillende hulpdiensten werden opgeroepen na het ongeluk in Vught (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
02.58

Auto door brand verwoest in Den Bosch

Een auto is zondagnacht in vlammen opgegaan aan de weg Topaas in de wijk De Hambaken in Den Bosch. De melding van de brand kwam rond kwart over een binnen bij de brandweer. Die was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. De politie heeft de brand in onderzoek. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de auto af te voeren. Zaterdagavond was er ook al een autobrand in Den Bosch. Toen ging aan de weg Orthen een auto in vlammen op.

02.22

Houten schuur in Nieuwendijk in de as gelegd

Een houten schuurtje achter een huis aan de Rijksweg in Nieuwendijk is zondagnacht door brand verwoest. Het vuur werd kort na middernacht ontdekt. omstreeks 00:05 uur. De brandweer schaalde al snel op, maar kon niet voorkomen dat de schuur verloren ging. Wel kon de brandweer de schade aan het naastgelegen huis tot een minimum beperken.

01.00

Bestelbus vat vlam in Sint-Oedenrode

Een bestelbus is zondagavond uitgebrand op de Noordelijke Randweg in Sint-Oedenrode. Rond halftwaalf merkte de bestuurder dat iets niet goed was aan zijn bestelbus. Hij zette de bus daarop aan de kant van de weg. Daar vloog de bestelbus direct in brand. De brandweer doofde het vuur, maar van de bestelbus is weinig over. Een bergingsbedrijf heeft de bestelbus meegenomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!