Zelfde clubs, maar een heel andere sfeer bij bekerfinale PSV-Vrouwen

18 april 2022 om 13:30 • Aangepast 26 april 2022 om 12:55
nl
Het is een schril contrast met eerste paasdag. Ongeveer 600 PSV-supporters reizen maandag naar Nijmegen waar PSV-vrouwen het in de bekerfinale opnemen tegen Ajax. Exact dezelfde clubs als een dag eerder, maar een compleet andere setting. Ter vergelijking: er reisden zondag officieel 17.500 fans met de mannen mee naar De Kuip, plus nog een onbekend aantal supporters die via via in de neutrale vakken waren beland.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Er zijn ongeveer 6000 mensen aanwezig in het het Goffert Stadion in Nijmegen, aldus een woordvoerder van PSV. Het gaat voor een groot deel om bobo's, sponsoren en neutrale fans.

600 fans moeten de PSV-vrouwen naar de zege schreeuwen. De prijs va de kaartjes kan geen belemmering zijn. Tickets begonnen bij 7,50 euro, bij de mannen legde je ongeveer het tienvoudige neer (incusief busvervoer).

Vrouwenvoetbal leeft minder, zo zegt Omroep Brabant PSV-watcher Yannick Wezenbeek: "Het vrouwenvoetbal wordt wel door steeds meer mensen gevolgd, maar dat zijn vaak neutrale fans en geen PSV-supporters."

Ook bij de officiele supportersclub van PSV houden ze er zich niet echt mee bezig. "De focus lag de laatste week volledig op de mannen", zegt Rob Boogaarts, voorzitter van de supportersclub.

Nog een beker erbij?
Toch is er wel belangstelling voor het wel en wee van het vrouwenteam. Ruim 8400 mensen volgen de officiele Facebookpagina van PSV Vrouwen en een handjevol, zowel mannen als vrouwen, wensen de vrouwen succes. "Hopelijk net zo'n mooie dag als gisteren", zegt Lex. "Huppekee nog een beker erbij! Succes ladies", aldus Wim.

Om in de finale te komen versloegen de vrouwen eersteklasser IJFC (0-6) en Feyenoord (4-0). In de eredivisie staat de ploeg momenteel vierde, met een achterstand van twaalf punten op koploper Twente.

Winst in de bekerfinale kan het seizoen glans geven. “In de competitie spelen we niet meer mee om de prijzen, dus moet het nu gebeuren. Ik wil niet zeggen dat het seizoen geslaagd is bij bekerwinst, maar het is natuurlijk wel een succes," aldus aanvoerster Mandy van den Berg eerder.

De bekerfinale tussen de PSV-vrouwen en Ajax-vrouwen start maandagmiddag om 14:30 uur.

LEES OOK: PSV-vrouwen willen seizoen glans geven door de beker te pakken tegen Ajax

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!