Marco Kroon blijft schuldig aan wildplassen en kopstoot

19 april 2022 om 13:13 • Aangepast 20 april 2022 om 13:15
nl
De veroordeling van majoor Marco Kroon voor onder meer wildplassen en het geven van een kopstoot aan een agent tijdens carnaval in 2019 blijft in stand, zo heeft de Hoge Raad dinsdag besloten.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde, is eind 2020 door de militaire kamer van het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een boete van 120 euro.

Kikkerpak
Het incident gebeurde toen de militair, verkleed in een kikkerpak, in Den Bosch tegen een hekwerk stond te plassen. Toen hij daar door agenten op werd aangesproken, toonde hij zijn geslachtsdeel en deelde hij een kopstoot uit.

Kroon was het niet eens met de veroordeling door het gerechtshof en tekende cassatie aan. Zijn advocaat voerde tijdens de rechtszaak aan dat Kroon urologische problemen heeft en dat er niet genoeg wc's beschikbaar waren.

Blaasproblemen
Het hof meende dat Kroon zelf rekening had moeten houden met zijn blaasproblemen. Volgens de militaire kamer had Kroon zich 'respectloos gedragen'. De advocaat-generaal adviseerde de Hoge Raad eerder al de veroordeling in stand te laten.

LEES OOK: Marco Kroon vecht opnieuw veroordeling aan

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.