Cabaretier Nabil uit Waalwijk speelt hoofdrol in romantische komedie

22 april 2022 om 15:41 • Aangepast 24 april 2022 om 15:55
nl
Hij begon ooit als beatboxer. Zijn muziek viel zo in de smaak dat hij er Nederlands kampioen mee werd. Nabil uit Waalwijk. Of Nabil Aoulad Ayad zoals hij voluit heet. In het Marokkaanse betekent dat 'zoon van Ayad'. Nabil maakte jaren geleden al de cynische grap dat die naam in het Nederlands betekent: "Sorry, je bent niet aangenomen". Maar Nabil hoeft nergens aangenomen te worden. Hij zoekt zijn eigen weg. Na het beatboxen kwam het cabaret en het acteren. En in juni komt er een nieuwe film uit waarin hij een hoofdrol speelt: 'Marokkaanse Bruiloft', een romantische komedie. Hij vertelt er zondag over in de talkshow KRAAK op Omroep Brabant.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Nabil trekt nu de theaters langs met zijn derde avondvullende voorstelling: Absurd. Daarin vraagt hij zich af wie er nou gek is: hij of de rest van de wereld. Hij was 11 jaar toen hij Hans Teeuwen voor het eerst hoorde, en hij besloot dat ook te willen En toen hij Najib Ahmali leerde kennen zag hij: ook een Marokkaan kan cabaretier worden. Maar hij had als beatboxer en standup-comedian al heel wat zalen en zaaltjes van binnen gezien voordat hij met een avondvullende show op de proppen kwam: Tijdmachine. Gebaseerd op een doos met herinneringen aan zijn jeugd op zolder bij zijn moeder in Waalwijk.

Die jeugd was niet altijd gemakkelijk. Zijn vader, een gastarbeider uit Marokko, die een café-restaurant had in Kaatsheuvel, overleed toen Nabil 9 jaar oud was. "We waren een achterstandsgezin," vertelde Nabil er later in een interview over. "Ik heb voor alles moeten knokken". Toen hij 18 was ging Nabil naar Amsterdam, maar hij bleef altijd terugkeren naar Waalwijk. En ook in Amsterdam is hij zich altijd een Brabander blijven voelen.

Verder in KRAAK

Corry Konings die langdurig gebrouilleerd was met John de Bever, maar die nu samen een nummer hebben opgenomen over vriendschap: 'Vrienden voor het leven'. En dat nummer kwam deze week uit.

En te gast zijn ook Miranda en Patrick Verkoelen uit Helmond die 7 jaar lang een voedselbank draaiende hielden, maar die dat nu niet langer kunnen bolwerken. Ze hebben besloten te stoppen. Uitgerekend in een tijd dat alle boodschappen duurder worden.

KRAAK wordt elke zondag om 12 uur live uitgezonden, en daarna herhaald. Het programma is ook online te bekijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.