Video

Hond redde zichzelf bij flatbrand door naar balkon van de buren te springen

24 april 2022 om 13:34 • Aangepast 2 mei 2022 om 17:06
nl
Het hondje dat zondagochtend kon ontsnappen uit het brandende appartement aan de Weilustlaan in Breda heeft 'levensgevaarlijke capriolen' uitgehaald. Dat laat de officier van dienst van de politie weten. "Het dier sprong van het balkon van dit appartement naar het balkon van de buren."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het hondje logeerde in het appartement waar rond kwart voor twaalf zondagochtend brand uitbrak. De vlammen sloegen uit het raam. Er werden ook explosies gehoord, meldde een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Ongedeerd
Door naar het balkon van de buren te vluchten, bleef het beestje ongedeerd. "Op het balkon van de buren vond de brandweer hem", laat de officier van dienst van de politie weten. "Die heeft hem meteen meegenomen naar beneden."

Het dier is voor de zekerheid nagekeken door medewerkers van de dierenambulance.

Ontruiming
Vanwege de brand in het appartement, die rond kwart over twaalf 's middags onder controle was, werden verschillende appartementen op de negende en tiende etage ontruimd. Er hing namelijk veel rook in het complex. Twee mensen zijn behandeld door ambulancepersoneel.

De brandweer heeft het gebouw geventileerd en is bezig met het inventariseren van de schade. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

LEES OOK: Uitslaande brand in flat in Breda onder controle, hondje ongedeerd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!